Dramatisk for idretts-Norge

Norsk idrett sitter igjen med skjegget i postkassa etter at Sponsor Service er konkurs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konkursen i Sponsor Service er dramatisk for norsk idrett, mener generalsekretær Ivar Egeberg i Norges Idrettsforbund.

- Foreløpig vet vi for lite om hva dette dreier seg om, men det er klart at dette er dramatisk for norsk idrett, sier generalsekretær Ivar Egeberg i Norges Idrettsforbund til NTB.

I likhet med flere andre i Idrettsforbundets ledelse var Egeberg onsdag kveld på vei hjem til Norge etter å ha fulgt de norske deltakernes innsats under ski-VM i Val di Fiemme. Egeberg varsler at Idrettsforbundet vil bruke torsdagen til å skaffe seg oversikt over hva konkursen i Sponsor Service vil innebære for norsk idrett.

Sponsor Service varslet på en pressekonferanse onsdag kveld at selskapet begjærer oppbud.

Milliontap

President Karl-Arne Johannessen i Norges Håndballforbund sier til TV 2 at en konkurs i Sponsor Service kan bety flere millioner kroner tapt for forbundet.

- Så vidt vi kan se, så skulle vi per dags dato allerede hatt utbetalt omtrent 3,5 millioner kroner. De pengene kan være tapt for oss, sier Johannessen.

Han tilføyer at Sponsor Services problemer kan få konsekvenser for Mesterligaen.

Sponsor Service har også rettighetene til de alpine verdenscupfinalene i Kvitfjell og Hafjell i begynnelsen av mars. Ingen i Norges Skiforbund ville onsdag kveld kommentere saken, men generalsekretær Kristin Felde sier til TV 2 at disse arrangementene vil gå som planlagt.

Ikke ishockey på NRK2

Oppbudet i Sponsor Service betyr imidlertid at det ikke blir flere TV-sendte kamper fra norsk ishockey på NRK2, men oppbudet vil ikke føre til umiddelbare problemer for Norges Ishockeyforbund.

- Vi må først regne på hva dette betyr for oss. Vi skulle ha TV-sendt 20 kamper denne sesongen, men har bare fått 12. Jeg ser ikke dette som dramatisk på kort sikt for oss, sier generalsekretær Terje H. Jørgensen til NTB.

Mandag skulle NRK2 ha sendt den første kampen fra NM-sluttspillet, men Sponsor Services kollaps har gjort at produksjonsselskapet Digital Vision ikke vil produsere flere kamper.

(NTB)