Dramatisk gasseksplosjon i hytte i Bardu

To voksne og en jente på 12 år ligger på sykehuset i Tromsø med sjokk- og brannskader etter en gasseksplosjon i en hytte natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken som skjedde i et hytteområde ved Altevann i Bardu kommune, ble oppdaget ved en ren tilfeldighet 12 -13 timer etter at den skjedde. Da passerte en kvinne gjennom hytteområdet og oppdaget de tre som hadde søkt tilflukt på en nabohytte, men ikke vært i stand til å varsle om hva som var skjedd.

Førstehjelp

Kvinnen som er sykepleier, ga de tre førstehjelp og varslet Universitetssykehuset Nord-Norge. Det ble straks sendt et helikopter med lege som behandlet de tre på stedet før helikopteret returnerte til Tromsø.

Området der ulykken skjedde, ligger helt inn til finskegrensen. Det tar om lag 20 minutter med helikopter og de tre var først fremme på sykehuset ved 18.30-tiden.

Da var det gått om lag 15 timer siden ulykken skjedde.

- Sterkt medtatt

Ved Troms politidistrikt får NTB opplyst at det fulgte to tjenestemenn med legehelikopteret inn til hytta. De undersøkte søndag kveld hva slags eksplosjon det kan ha vært. Det er kaldt i området og de tre var sterkt medtatt da de ble funnet.

Ved Universitetssykehuset i Nord-Norge får NTB opplyst at de tre skadde ved 19.30-tiden søndag ble behandlet ved sykehuset. Verken faren eller moren på henholdsvis 51 og 41 år har livstruende skader. Det samme gjelder piken på 12.

Hvor alvorlig skadene er vil bli brakt på det rene når den første behandlingen er avsluttet.

(NTB)