DRAMATIKK: Under et valgmøte i Reno i Nevada ble Donald Trump plutselig dratt av scenen av to sikkerhetsvakter. Video: CNN Vis mer

Dramatisk hendelse på valgmøte: Donald Trump dratt av scenen av sikkerhetsvakter

Dramatiske bilder fra valgmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet); Natt til søndag norsk tid holdt Donald Trump et valgmøte i Reno i Nevada.

Dratt av scenen

Det ble dramatisk. Trump stod på scenen og snakket om militæret, da han stoppet opp midt i et resonnement og skuet ut over publikum.

Plutselig spratt to sikkerhetsvakter opp og dro presidentkandidaten av scenen, mens de skjermet Trump med kroppene sine.

Det er så langt ikke klart hva som gjorde at Trump måtte dras av scenen.

Trump kom etterhvert tilbake igjen, men han sa ingenting om hva som var årsaken til at han hadde blitt dratt av scenen.

- Ingen sa det ville bli lett for oss, men vi kan ikke stoppes, sa Trump, før han roste Secret Service og fortsatte å snakke om militærpolitikk.

SKREMMENDE: - Jeg håper at folk i Nevada tenker seg om før de stemmer på ham. Video CNN Vis mer

Én person pågrepet

Like etter at Trump ble dratt av scenen dukket politiets SWAT-team opp helt fremst i salen.

Ifølge CNN skal én person ha blitt pågrepet og ført ut av lokalet i forbindelse med hendelsen.

CNN viste også videobilder av at det som skal være den pågrepne, i det han blir ransaket av politiet mens han ligger på bakken.

Etter valgmøte slapp også Trump en pressemelding der han kommenterer hendelsen, uten å komme med utfyllende informasjon.

«Jeg vil få takke Secret Service og politiet i Reno og Nevada for deres raske og profesjonelle respsons. Jeg vil også takke de mange tusen som var tilstede for deres urokkelige og utrolige støtte», heter det i pressemeldingen fra Trump.

Brøt ut panikk

The Guardian snakket med flere vitner som sier at det skal ha brutt ut panikk i salen da en person ropte «han har en pistol».

Men ingen kunne bekrefte at de faktisk så en pistol.

- Jeg så en mann til høyre for meg og plutselig brøt det ut noe som så ut som en slåsskamp. Det var fire, fem menn oppå mannen. Plutselig ropte de «he's got a gun, he's got a gun». Da hoppet jeg også oppå ham for å hjelpe, og alle ropte på Secret Service, sier Michael Newton.

Løslatt

Mannen som ble pågrepet, 33 år gamle Austyn Crites, ble etterhvert løslatt, uten at politiet fant noe skytevåpen på ham.

Han hadde holdt opp en plakat med påskriften «Republikanere mot Trump», og sier han er skrekkslagen over måten publikum reagerte på.

- Jeg var i overlevelsesmodus. Jeg visste at jeg kunne dø i det øyeblikket, sier Crites.

Han er republikaner, men skal ikke stemme på Trump.

I en pressemelding skriver Secret Service at Trump ble fjernet fra scenen etter at det oppstod tumulter i publikum.

«Rett foran scenen var det en uidentifisert person som ropte «gun». Secret Service-agenter og Reno-politiet pågrep umiddelbart en person. Det ble gjennomført en nøye gjennomsøkning av pågrepne og området rundt ham, men det ble ikke funnet noe våpen», skriver de og legger til at det for øyeblikket pågår en etterforskning.

PÅGREPET: Her blir Austyn Crites pågrepet og ført ut av salen. Han ble senere løslatt. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB scanpix
PÅGREPET: Her blir Austyn Crites pågrepet og ført ut av salen. Han ble senere løslatt. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer