Dramatisk i krigsforbryter­domstolen: - Døde etter å ha drukket gift

Ifølge kroatisk TV døde den dømte Slobodan Praljak etter å ha drukket gift i krigsforbryterdomstolen i Haag.

DRAMATISK: Ifølge kroatisk TV døde den dømte Slobodan Praljak etter å ha drukket gift under ankesaken for krigsforbrytelser. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge kroatisk TV døde den tiltalte Slobodan Praljak etter å ha drukket gift i FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia i Haag, skriver nyhetsbyrået Ap.

Han var en av seks bosnisk-kroatiske ledere som ifølge dommen fra retten sto bak drap, voldtekter, forfølgelse, fordrivelse og terrorisering av bosniske muslimer.

«Klienten min har tatt gift

72-åringen skapte stor dramatikk da kjennelsen ble lest opp, drakk fra en liten brun flaske han hevdet inneholdt gift og ropte «Praljak er ingen kriminell».

Slobodan Praljak ble i 2013 dømt til 20 års fengsel for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten under krigen i Bosnia-Hercegovina på 1990-tallet.

Da FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY) onsdag avviste anken, reiste han seg og drakk fra en liten brun flaske han hevdet inneholdt gift.

Retten ble hevet da forsvareren hans ropte «klienten min har tatt gift».

Dommerne og de andre aktørene reagerte med sjokk og vantro.

Helsepersonell kom raskt til, og en talsmann for tribunalet opplyste en time senere at Praljak fortsatt var i live og fikk medisinsk behandling. Det er ikke kjent hva som var på flasken han drakk fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer