Grovt ran i Oslo

Dramatisk jakt på svenske sjokkranere i Oslo

Slik utspilte dramaet seg da politiet pågrep sjokkranere fra Sverige.

DRAMATISK: Da to ranere truet til seg klokker og smykker for millioner av kroner med pistol, la politiet i Oslo ut på jakt. Se den dramatiske pågripelsen. Video: Politiet. Redigering: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mopeden som rygget inn inngangen til gullsmed Thune i Stortingsgata i Oslo, hindret skyvedørene fra å lukkes og låses. To svartkledde og maskerte ranere stormet inn til gullsmeden og truet to kunder og fire ansatte inn på et bakrom med en pistol.

Gjerningspersonene gikk løs på glassmontrene med et kubein og ei slegge. Glassflisene føyk rundt i lokalet da det forsterkede glasset ga etter.

Ranerne slang plate på plate med dyre klokker og smykker ned i en svart bag. Hele forløpet ble dokumentert av gullsmedens overvåkingskamera. Etter noen minutter viser filmen at en av ranerne skyter et skudd i taket, før begge setter seg på scooteren og forsvinner ut av bildet. I Stortingsgata hadde ranerne lagt ut «spanske ryttere» ment for å sabotere politibilene som ankom like etter. Datoen var 29. juli, 2019.

Vilje til vold

Rett etter klokka 11.30 gikk alarmen hos oslopolitiet. Flere patruljer rykket direkte til åstedet for det grove ranet. Utenfor Sentrum politistasjon bevæpnet politiet seg og ikledde seg skuddsikre vester.

Ifølge politiet, ble det nå gjort lynraske vurderinger. Beskjeden som gikk ut på radioen fortalte om bevæpnede kriminelle som kunne ha vilje til å utøve vold for å slippe unna. Mentale øvelser på gode vurderinger gikk gjennom hodene på Oslos polititjenestefolk. Ved en konfrontasjon var spørsmålet om gjerningspersonene skal få slippe unna eller om de skal stanses.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer