Dramatisk jordras på E6

15-20 biler er tatt av ras i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Er du i området, eller i kontakt med noen i området? Send oss en mail, MMS/SMS til 2400 eller ring oss på 24 00 00 00

(Dagbladet.no): Et ras har tatt flere biler på  E6 i Bohuslän, melder Expressen.

Raset skjedde like ved jernbanemuseet i Småröd sør for Munkedal. Den første meldingen kom inn til alarmsentralen like etter klokken 19.

15-20 biler raste ned
Mellom 15 og 20 biler raste ned i krateret som har en diameter på 400 meter.  Arbeidet skal være svært vanskelig på grunn av rasfaren.
 

Redningsmannskapene vil fortsette arbeidet ut over natten og fram til i morgen. Det er fortsatt usikkert om det kan være biler igjen i krateret etter raset.

Ved 23-tiden var 32 personer med lettere skader blitt ført til ulike oppsamlingssteder. Fem personer er kjørt til sykehus, tre av dem har lettere skader og for de to siste er skadeomfanget uklart.

Det kan fortsatt være personer fastklemt i biler. Skadeomfanget er ukjent, og det er heller ikke klart hvor mange som kan sitte i bilene.

- Djevelsk

100 METER RASTE UT: Slik er situasjonen i kveld. Foto: SCANPIX
100 METER RASTE UT: Slik er situasjonen i kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

Ved 20-tiden onsdag kveld opplyste redningsleder Ulf Gustavsson at flere er hentet ut med mindre skader, men at det fortsatt satt mennesker innesperret i to biler.

– Det er en del folk igjen i to biler. Vi har ennå ikke fått fram alle fra to biler som ligger halvt begravet, sier Gustavsson, som beskriver situasjonen slik:

– Det er mørkt og djevelsk og farlig.

Raset skal ha laget en totre meter dyp grop i veibanen.

Hør GTs journalist Maria Hellström fra ulykkestedet her!

- 100 meter raste ut

- Cirka 100 meter av veien har rast og flere biler har kjørt ned i krateret, sa pressetalsmann for politiet i Gøteborg, Thomas Fuxborg til Dagbladet.no tidligere i kveld.

Han bekrefter at det er flere skadde, men har ikke oversikt over omfanget foreløpig.

Dramatisk jordras på E6

- Det er flere med personskader, men dette er ingen dødsulykke så langt. Vi har to store busser på stedet, men redningsarbeidet er vanskelig på grunn av rasfare og at det er mørkt. Det er mye folk der nå, sa Fuxborg.


Norsk kvinne ringte fra krateret
- En norsk kvinne ringte sin far fra krateret og fortalte at hun hadde problemer med å puste, sier Fuxborg til Aftenposten.no.

14 ambulanser, et helikopter og tre enheter fra redningstjenesten er nå på eller på vei til åstedet.

- Den første ambulansen som kom fram kunne ikke ta seg fram på grunn av rasfaren, sier en person fra alarmsentralen till GP.se.

Politiet i Gøteborg fikk melding om ulykken klokken 19.17. Det var ifølge ANB en kvinne som etter eget utsagn var «uskadd, men sjokkert», som meldte fra om ulykken. Raset skjedde på et strekke av veien med bare to kjørefelt.

NSB opplyser ifølge NTB at raset ikke rammer deres trafikk.

- Raset har fått konsekvenser for en jernbanelinje i Sverige, men det er ikke den NSB kjører på mellom Oslo og Gøteborg, sier Preben Colstrup i NSB til Nettavisen.

Jernbanelinjen som nå er ute av drift, går mellom Uddevalla og Strömstad.

- Reisende fra Norge får dermed ikke problemer, med mindre man tar denne linjen, sier Colstrup.

VANSKELIGE FORHOLD: Bergingsleder Ulf Gustavsson snakker med noen av sine mannskaper på ulykkestedet der 20 personer foreløpig er brakt til sykehus etter at flere biler ble tatt av et ras som ødela rundt 100 meter av E6 sør for Strømstad i kveld.
SLAPP UNNA LEIRMASSENE: Bergede bilister snakker med politiet på ulykkestedet der 20 personer foreløpig er brakt til sykehus.