Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk motorstopp for hurtigruta

Hurtigruta «Nordkapp» drev mot land i høy hastighet da den i kveld fikk motorstopp i sterk kuling. Den var noen få hundre meter fra land i Lofoten da forliset ble avverget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 19.22 fikk Hovedredningssentralen i Bodø alarmmeldinga fra «Nordkapp» via sambandet til Bodø Radio. Båten hadde fått motorstopp utenfor Henningsvær og drev raskt mot land.

Det var sterk kuling til liten storm i området, og hurtigruta hadde nettopp kjørt forbi anløpshavna i Stamsund på grunn av den kraftige vinden. Passasjerene om bord ble samlet i salongen og informert om den dramatiske situasjonen som kunne føre til at båten måtte evakueres. Livbåtene var allerede låret.

Redningssentralen varslet alle tilgjengelige ressurser i området. En Sea King-helikopter og to redningsskøyter var raskt på stedet. Det samme var hurtigruta «Nord-Norge» og ferja Stetind.

- «Nordkapp» har fått motorstopp og driver mot land. Den er nær land, sa redningsleder Ørjan Delbekk ved Hovedredningssentralen i Bodø like etter klokka 19.30.

Omtrent samtidig hadde hurtigruta klart å få feste etter at de hadde kastet ut begge ankrene. Den drev ikke lenger mot land, og en time seinere fikk de igjen liv i motorene.

- «Nordkapp» har på grunn av det dårlige været valgt å ikke dra videre til Svolvær. Båten har snudd og drar tilbake til Bodø hvor det også er lettere å få teknisk assistanse. De seiler med hurtigruta «Nord-Norge» og ankommer cirka klokka 02.30, sier informasjonsansvarlig Helene Winsents i Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskap (OVDS).

Om bord i båten var det 83 passasjerer og et mannskap på 43. Passasjerene ble bedt om å samle seg i en av hurigrutas salonger hvor stemninga skal ha vært rolig rolig.

- Det er mye vind i området, men det ser ut til å gå bra nå som båten har fått ankerfeste, sa passasjer Finn Sortland (26) i 20-tida.

Det var svært hektisk på Hovedredningssentralen i Bodø da dramaet sto på.

- Det var temmelig dramatisk til å begynne med. Den drev mot land i stor fart, men det ser nå ut til at situasjonen er under kontroll. Inntil videre blir et Sea King-helikopter ved båten, sier daglig leder Anne Holm Gundersen ved Hovedredningssentralen.

link til rederiet

Hele Norges coronakart