Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk mytteri i militærleir på Madagaskar

Minst fire personer er drept.

MYTTERI: En politimann tar oppstilling og er i beredskap etter at flere soldater gikk amok i en militærleir. Foto: AFP
MYTTERI: En politimann tar oppstilling og er i beredskap etter at flere soldater gikk amok i en militærleir. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Madagaskars hær har arrestert flere av soldatene som gjorde opprør på en militærbase ved landets hovedflyplass.

Situasjonen er søndag kveld under kontroll, sier en talsperson for militæret.

Tidlig søndag morgen ble det meldt om skyting i militærleiren like ved Antananarivo internasjonale flyplass. Skytingen varte i flere timer.

- Sikkerhetsstyrker har gått inn for å rydde leiren. Flere mytterister er blitt arrestert, sier militærets talsperson, Philibert Ratovonirina søndag kveld.

Minst tre personer skal ha blitt drept i sammenstøt mellom mytterister og sikkerhetsstyrkene, deriblant lederen for mytteriet, Koto Mainty, en tidligere livvakt og militær. Fire skal være skadd.

Forhandler skutt Tidligere søndag ble også en offiser fra hæren skutt og drept av mytteristene, etter at han hadde blitt sendt inn på den okkuperte militærbasen for å forhandle.

Forsvarssjefen hevdet rett før dette at situasjonen var under kontroll, noe den viste seg å ikke være.

Det er fortsatt ukjent hvilke krav soldatene stilte eller hvor mange soldater som deltok i mytteriet.

Politisk maktkamp Opprøret skjer like før de to mennene som kjemper om makten i landet skal møtes i et forsøk på å løse en politisk krise som har vart siden militæret bidro til å styrte president Marc Ravalomanana i et kupp i 2009.

Ravalomanana lever nå i eksil i Sør-Afrika, men i september 2011 signerte han og rivalen Andry Rajoelina et veikart for fred som er ment å lede fram til nye valg.

Planen er imidlertid ikke blitt implementert slik det var avtalt.

En diplomatisk kilde sier til AFP at mytteriet kan være et forsøk på å få avlyst møtet som skal holdes mellom de to lederne på Seychellene førstkommende onsdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media