Coronaviruset

Dramatisk nedgang kan gi coronabacklash

Helsedata, som omfatter mer enn 14 millioner mennesker i Storbritannia, viser at antall personer som søkte helsehjelp for psykiske lidelser stupte dramatisk da samfunnet coronastengte.

NYE FUNN: Hos pasienter som har dødd av coronaviruset har det blitt rapportert funn av en klar, flytende gelé, melder P4 Västerbotten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Britiske forskere har saumfart øyrikets helseregistre og undersøkt i hvilken grad folk har gått til primærhelsetjenesten for hjelp for sine psykiske lidelser under coronapandemien.

Den ferske studien, publisert i anerkjente The Lancet Public Health, omfatter 14 210 507 pasienter som sokner til 1697 legekontorer.

For å kunne se langsiktige trender og sesongmønstre har forskerne undersøkt pasientdata fra 1. januar 2010 til 10. september 2020, med mest vekt på perioden fra januar 2019 til september 2020.

Dramatisk

Forskerne finner en dramatisk nedgang i folk som søkte hjelp for sine psykiske lidelser etter at det britiske samfunnet stengte ned i april 2020 i et forsøk på å bremse coronapandemien som har rammet øyriket svært hardt.

Primærhelsetjenestens registre for april 2020 viser reduksjon i antall registrerte tilfeller av depresjon på 43 prosent, angstlidelser på 47,8 prosent og reduksjon i førstegangsforeskrivning av antidepressiva på 36,4 prosent.

Reduksjonen i førstediagnoser av depresjon og angstlidelser var størst for voksne i yrkesaktiv alder, i aldersgruppene 18–44 og 45–64 år og for pasienter registrert i mer utsatte områder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.