Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk nestenulykke over Stillehavet

To passasjerfly fra flyselskapet Quantas var bare sekunder fra å kollidere i lufta over Stillehavet 1. februar. Det kunne ha kostet 800 mennesker livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for flyselskapet bekrefter at de to Boeing 747-400-flyene, som hadde nærmere 800 mennesker om bord, var på kollisjonskurs i drøyt 10.000 meters høyde.

Det ene flyet var på vei fra Auckland til Los Angeles, mens det andre var på vei tilbake den samme ruta.

Det var flyenes eget automatiske sikkerhetsutstyr som avverget katastrofen, og som sørget for at det ene flyet økte sin høyde med drøyt 150 meter mens det andre senket sin høyde tilsvarende, melder Sydney Morning Herald.

Vanligvis følger flyene som er på vei tilbake til Auckland fra Los Angeles en rute som enten går i 32.000 eller 34.000 fot, mens flyene som går den andre veien flyr i 33.000 fot for å unngå kollisjoner.

Ifølge Sydney Morning Herald er nestenulykken 1. februar fortsatt under etterforskning, men en flygeleder på øygruppa Fransk Polynesia skal alt være permittert etter hendelsen.

(NTB-AFP)

Hele Norges coronakart