- Dramatisk og provoserende

Stor avstand og brudd i lønnsforhandlingene i kommunesektoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||   - KS sitt tilbud til arbeidstakerne i kommunesektoren viser med all tydelighet at de ikke forstår hvilke behov sektoren har for å få gjort noe med lavlønn og likelønn, sier leder i LO Kommune, Jan Davidsen i en kommentar til bruddet.

Dramatisk  - Det er veldig stor avstand mellom KS sitt tilbud og de kravene LO Kommune har fremmet. Avstanden er så stor at det ikke er grunnlag for å fortsette forhandlingene. Jeg er faktisk fristet til å bruke så sterke ord som at situasjonen samlet er dramatisk, sier Davidsen.

   - KS viser til oppgjøret i privat sektor og bruker deres virkemidler som mal for hvordan oppgjøret i kommunene skal gjennomføres. De to sektorene er ulike. Vi krever faktisk ikke mer. Men på grunn av sammensetningen av yrkesgruppene i den kvinnedominerte kommunesektoren, så må vi ha større økonomisk ramme for å oppnå samme lønnsnivå som ansatte i privat sektor, fastholder Davidsen.

Provoserer   - Vi oppfatter det som provoserende at KS foreslår et lavt, prosentvist generelt tillegg, men en stor, lokal pott. Dette vil ikke våre medlemmer ha. Det er uakseptabelt at det er de som tjener minst, som alltid er de som skal ta ansvar og vise moderasjon.  LO Kommune har også varslet krav for undervisningspersonalet i skolene. Ut fra det økonomiske tilbudet fra KS, ser vi ikke noe poeng i å konkretisere disse kravene nå. LO Kommune vil ha en løsning som gir undervisningspersonalet og øvrige stillinger lønnsutvikling på linje med sektoren forøvrig. Det skal tas hensyn til tilleggsprotokollen fra oppgjøret i 2008, sier Davisen i en pressemelding

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer