Utbruddet i Ulvik:

- Dramatisk og vanvittig

Ytterligere 25 personer har fått påvist coronasmitte i Ulvik kommune i Hardanger, der det er påvist mutantvirus. Rundt fem prosent av innbyggere er dermed smittet.

STENGT NED: Ordfører Hans Petter Thorbjørnsen i Ulvik kommune. Foto: Marit Hommedal / NTB
STENGT NED: Ordfører Hans Petter Thorbjørnsen i Ulvik kommune. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en dramatisk økning, for å si det mildt. Vi tenkte hele tida at her ville det komme flere, men omtrent en dobling fra dag til dag er ganske vanvittig, sier ordfører Hans Petter Thorbjørnsen i Ulvik kommune til Dagbladet.

Tirsdag fikk 18 personer påvist smitte, og det ble også kjent at det var personer smittet med mutanten blant dem. Totalt er det dermed 53 personer som er coronasmittet i kommunen, og ordføreren mener mange kan være smittet med mutasjonen.

Jobber på spreng

Som følge av den mer smittsomme varianten, er også nærkontakters nærkontakter satt i karantene, og kommunen jobber nå på spreng med å få en fullstendig oversikt over omfanget i den lille Hardanger-kommunen med knappe 1000 innbyggere.

- Da tenker jeg spesielt på å få oversikt over mannskap i kritiske posisjoner i kommunen. Det er ikke kontroll på hvor mange som nå er i karantene og hvordan dette vil påvirke driften av kommunen, sier Thorbjørnsen.

Onsdag valgte kommunen å innføre strenge tiltak og stenge ned store deler av driften. På grunn av den mer smittsomme varianten ble også karantenetida utvidet fra ti til 14 dager - også med tilbakevirkende kraft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer