Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk økning av feite unger

Forskere slår alarm: Fire av ti europeiske barn vil være overvektige i 2010.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall overvektige barn vil øke dramatisk mot slutten av dette tiåret, melder nyhetsbyrået AP.

Global epidemi

Forskere mener dette vil få store helsemessige og økonomiske konsekvenser. I Nord- og Sør-Amerika er det beregnet at nær halvparten av barna vil være overvektige innen 2010. Em økning fra 28 prosent i dag. I Europa vil 38 prosent av ungene kunne karakteriseres som feite i 2010, mot 25 prosent i dag.

- Vi står overfor en global epidemi som ser ut til å ramme de fleste land i verden, sier doktor Philip James til AP. Han er forfatteren av en forskningsartikkel som blir publisert i the International Journal of Pedriatric Obesity i morgen, mandag.

Antall overvektige barn er ventet å stige betraktelig også i Midt-Østen, Latin-Amerika, Sørøst-Asia, Mexico, Chile, Brasil og i Egypt.

Sykelig overvektige

Forskerne har analysert rapporter fra 1985 og fram til 2005, samt gått igjennom datamateriale fra Verdens Helseorganisasjon (WHO). Rapporten avdekker også at antall sykelig overvektige barn vil øke dramatisk fram mot 2010.

- Dette vil bli den første generasjonen noensinne som har lavere forventet levealder enn foreldregenerasjonen. Det er som om pesten er kommet til byen og ingen bryr seg, sier doktor Philip Thomas som arbeider med sykelig overvektige barn i engelske Manchester.

<B>FEIL MAT GJØR DEG FEIT</B>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!