Du leser nå Dagbladet Pluss

Dramatisk økning av foreldre som kaster ut unge homofile i Storbritannia. - Den samme tendensen i Norge

Leder i Foreningen Fri, Ingvild Engelstad, varsler om for liten kunnskap om oppfølging av LHBT-barn i skoler og barnehager i Norge.

HJEMLØSE: Flere unge LHBT-personer i Storbritannia blir kastet ut av hjemmene sine. Noen foreldre prøver til og med å sende dem utenlands for å «fikse» dem. Foto: Boris Pejovic / NTB Scanpix
HJEMLØSE: Flere unge LHBT-personer i Storbritannia blir kastet ut av hjemmene sine. Noen foreldre prøver til og med å sende dem utenlands for å «fikse» dem. Foto: Boris Pejovic / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Storbritannia rapporteres det om en dramatisk økning av LHBT-ungdom som tvinges til å flytte hjemmefra, og flere av dem blir utsatt for vold. I Norge har vi også forskning på at unge homofile er utsatt for vold i større grad enn andre barn.

LHBT er en samlebetegnelse for lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle.

På tross av likestillingslover for homofile, øker tallene for unge som tvinges til å forlate hjemmet på grunn av homofobe foreldre i Storbritannia. Noen blir sendt ut av hjemmet for å kurere deres seksualitet, mens andre føler seg tvunget til å flytte på grunn av vold, skriver Independent.

Ser et tilbakefall

Hele 20 prosent flere har blitt hjemløse i 2016 enn i 2013 på grunn av deres seksualitet, ifølge Albert Kennedy Trust. Albert Kennedy Trust er en frivillig støtteforening for LHBT-ungdom.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.