Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk opptak fra Operatunnelen viser livsfarlig kjøring av Norgestaxi-drosje

- Jeg hadde smadret ham, sier trailersjåføren som fanget opp hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette er alvorlig og kunne blitt et stort tap for meg, sier eieren av den involverte drosjen til Dagbladet.

Han er innehaver av løyvet, har registrert foretakssadresse i Oslo, og har flere sjåfører under seg. Taxien kjører for Norgestaxi, og er profilert med stordrosjefirmaets logo.

Gjennom registreringsnummeret på bilen kom Dagbladet i kontakt med eieren, som ønsker å være anonym. Han uttrykte bekymring da han hørte om klippet.

- Sjåførene mine forteller meg ikke hva som skjer på jobb, men jeg kommer til å forhøre meg med den aktuelle ansatte, og få hans versjon av hva som skjedde, fortsetter han.

Det er en langtransportyrkessjåfør bosatt i Haugesund som sendte videoen til Dagbladet. Han opplevde hendelsen som han ble vitne til, og nesten offer for, som sterkt ubehagelig.

Se klippet fra Operatunnelen i Oslo øverst i saken.

I videoen ser man hvordan en sølvlakkert Mercedes, som ligger til høyre for traileren, kutter inn foran vogntoget i siste sekund for å unngå å ta av på en av sentrumsavkjørslene under Oslo. Avstanden til tunnelveggen, og ikke minst traileren, er farlig kort.

- Etter det jeg så hadde han også med passasjerer, og jeg ble først og fremst redd og sjokkert, så ble jeg forbanna. Det kunne fort blitt en dødsulykke, for hadde jeg kommet borti bilen, så ville jeg ha smadret ham, sier trailersjåføren i 30-årene til Dagbladet.

Han kjører strekningen Haugesund Oslo mellom åtte og ti ganger i måneden, og installerte dashboardkamera i november i fjor. Den dramatiske hendelsen ble filmet på jobb natt til fredag 22. januar i år.

Ifølge yrkessjåføren lå han i rundt 70 kilometer i timen idet taxien kommer inn fra filen til høyre.

- Jeg sto på bremsene det jeg var god for, og jeg var heldigvis ikke fullastet. Uansett er det ikke mange centimeterne mellom oss. Kun flaks gjorde at dette gikk bra, forteller han. 

- Jeg ser mye rart på veien, men dette er idiotkjøring. Folk er helt i sin egen verden, og når det gjelder lastebiler, så skal de foran oss uansett. Mitt verste mareritt er jo få en bil inn i fronten, og hendelser som dette setter tankene i sving, fortsetter vestlendingen.

Dagbladet har gjentatte ganger kontaktet Norgestaxi for en kommentar, men daglig leder Erlend Eidsvoll ønsker ikke å uttale seg i saken.