TO SKUTT: To politimenn og en sivilist ble skutt i Christiania i går. Den ene politimannen i hodet. Politimannen ligger på sykehus med livstruende skader. Foto:  Scanpix Denmark/Jens Noergaard Larsen/
TO SKUTT: To politimenn og en sivilist ble skutt i Christiania i går. Den ene politimannen i hodet. Politimannen ligger på sykehus med livstruende skader. Foto: Scanpix Denmark/Jens Noergaard Larsen/Vis mer

Dramatisk pågripelse etter at desperado skjøt politimann i hodet

To betjenter og sivilist skutt i København. Ny skuddveksling da mistenkt ble pågrepet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Dansk politi opplyste rett etter klokka åtte torsdag morgen at de har arrestert mannen som var etterlyst i forbindelse med skytingen i København seint onsdag kveld.

Politiet aksjonerte i morgentimene torsdag mot en adresse i Kastrup der de mente den mistenkte gjerningsmannen oppholdt seg.

Mannen skal ha forsøkt å rømme fra stedet, og det kom til en kort skuddveksling der mistenkte ble truffet.

To politimenn skutt

Pågripelsen kom etter at to politimenn og en sivilist ble skutt i Christiania i København onsdag kveld.

Én av politifolkene ble skutt i benet, den andre i hodet, skriver Politiken. Deres pårørende er blitt varslet, ifølge dansk politi.

Politiet i København bekrefter også skyteepisoden på Twitter. Ifølge dansk media var politiet på stedet etter et tips av rutinemessig natur.

Dette tipset skal ifølge dansk TV 2 ha vært i forbindelse med en hasjhandel ved Fredens Ark i Christiania. Hasj selges over disk i området, og politiet har intensivert arbeidet her den siste tiden.

Én er pågrepet

Politidirektør for Købehavn-politiet, Thorkild Fogde, fortalte pressen i morgentimene at den ene politimannen er hardt skadet, samt at politiet vet hvem gjerningsmannen er.

- Vi vet hvem du er. Meld deg, for vi kommer til å finne deg, sa Fogde.

Under en pressekonferanse torsdag morgen opplyste politiet om at én person var pågrepet, men at vedkommende er ikke gjerningsmannen.

Sivilist skutt

Dansk politi har også informert om at en tredje person - en sivilist - er skutt. Denne personen er skutt i låret, og ikke av politiet, ifølge politiet selv.

Politimenn med maskinpistoler patruljerer gatene rundt Christiania i hele natt, og alle veier til og fra fristaden Christiania ble stengt.

Trafikken mellom København og Malmø ble også stanset som følge av politiets arbeid.

Ifølge vitner avisen Berlingske har snakket med, ble det avfyrt minst åtte - ni skudd i episoden.