Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk redningsaksjon etter forlis

Ni båter og et helikopter fortsetter jakta på tre personer som forliste med ei snekke i 15.45-tida. Så langt er eneste spor oljesøl i vannet på ulykkesstedet ved Sotra i Hordaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har planer om å ta i bruk miniubåt i letingen etter tresnekken som skal ha gått ned utenfor Sotra, sier redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen på Sola til TV2.no.

Flere timer etter at tresnekka forliste, har redningsmannskapet fortsatt ikke funnet båten eller de tre personene.

- Vi leiter og leiter og leiter, men så langt har vi ikke funnet noen, sier redningsleder Bjørn Magnussen ved hovedredningssentralen på Sola.

I 20-tida var ni båter, dykkere og et redningshelikopter med på leteaksjonen. Det er drøyt 70 meter dypt på stedet.

Så langt er eneste spor etter forliset ei oljekanne og noe oljesøl på havet.

Tre sett på en holme

Det ble tidligere meldt at de savnede var observert på en holme et par hundre meter fra land. Dette viste seg å være personene som hadde sett båten forlise.

- Så lenge vi søker, er det håp, fastholder Magnussen.

Men redningsmannskapene vet at sjansen for å finne overlevende forsvinner for hvert minutt.

- Det blåser frisk bris til liten kuling i områdene, og bølgene er opptil fire meter høye, sier lensmannsførstebetjent Bjørn Hagen ved Fjell og Sund lensmannkontor til Dagbladet.no.

Ifølge TV2.no måtte en liten plastbåt med personer som var på vei for å hjelpe til i redningsarbeidet, snu i bølgene og berge seg selv i land.

Flere skjær i området

Det er flere skjær i området, og en teori er at snekka gikk på et skjær. Det er foreløpig uklart hvor mange personer som var om bord, men vitner skal ha observert tre mennesker i vannet.

Ifølge Hagens opplysninger er det ikke funnet tegn til snekka eller personene.

Ennå er ingen personer som kan kobles til tresnekken meldt savnet. - Vi finner ikke de tre personene. Enten har de gått under, eller så har de tatt seg i land på egen hånd, sier vaktleder Bernt Alnes ved Bergen politidistrikt til Dagbladet.no.

Redningsmannskapene vet ikke hvem som var om bord i tresnekka eller hvorfor den forliste.

Havarimeldinga kom klokka 15.47. Redningshelikopteret kom først. Da var allerede lokale fiskere ute med båtene sine. Politibåten og kystpatruljen var raskt på stedet.

Fire froskemenn fra brannvesenet har heller ikke lyktes med å lokalisere de tre personene.

Men de har ikke gitt opp håpet ennå.

- Vi fortsetter i alle fall så lenge det er lyst, og vi holder alle muligheter åpne. Vi tar høyde for verste falls-teorien om at en båt har gått ned. Håpet er selvsagt at vitneobservasjonene av den synkende båten har vært mistolket, men vi tør ikke gå ut fra det, sier lensmannsførstebetjent Hagen.