Dramatisk redningsaksjon i Nordsjøen

16 av besetningen på et brennende frakteskip måtte ved 3-tiden i morges hoppe i Nordsjøen i kraftig uvær for å kunne heises opp i redningshelikoptre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person - trolig kapteinen på det bahamasregistrerte skipet «Pallas» - er fremdeles om bord. Det er uvær i området, noe som gjorde redningsaksjonen svært vanskelig, opplyser Søværnets Operative Kommando (SOK).

Det brøt ut brann i tømmerlasten i «Pallas» i går kveld da frakteskipet befant seg 60 nautiske mil utenfor Esbjerg i Danmark. Skipet er italiensk-eid og har italiensk kaptein. Besetningen kommer fra Polen, Bulgaria og Filippinene.

Dramatisk

Først meldte kapteinen over radio at situasjonen var under kontroll. Noen timer senere innså besetningen at de likevel ikke klarte å stanse brannen. På grunn av det kraftige uværet kunne ikke «Pallas» gå til havn i Esbjerg for egen maskin, og besetningen bestemte seg for å be om evakuering. Helikoptre fra det danske sjøvernet ble sendt ut.

Det ble ytterst dramatisk da redningsaksjonen tok til. Skipets redningsbåt ble kantret i bølgene straks den ble satt på sjøen, og redningsmannskapene måtte da be de om bord i «Pallas» hoppe ut i det kalde og opprørte havet. Deretter ble de heist opp i to helikoptre, og så fløyet til Esbjerg.

Et dansk redningsfartøy befant seg i nærheten av «Pallas», mens en tysk redningskrysser er på vei med brannslukningsutstyr.

«Pallas» var på vei til Casablanca i Marokko med trelasten.

(NTB-RB-TT)