Drøbak

Dramatisk smitteøkning

Betegner utbrudd 17. mai som massesmitte-hendelse.

SMITTETALLENE ØKER: - Dramatisk økning, sier Frogn kommune om smittesituasjonen i Drøbak. Foto: Shutterstock/NTB
SMITTETALLENE ØKER: - Dramatisk økning, sier Frogn kommune om smittesituasjonen i Drøbak. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frogn kommune bruker selv begrepet «dramatisk økning» om smittesituasjonen som har kommet ut av kontroll etter 17. mai-fest på utestedet Telegrafen i kommunesenteret Drøbak (13 500 innbyggere).

Søndag var 12 innbyggere konstatert smittet med covid-19, og nå ber kommunen alle som har vært på de to treningssentrene Family Sports Club og EVO mellom 18. og 21. mai om å melde seg for testing.

Kommuneoverlege Merete Nordaas Hvistendahl ber alle som har vært på treningssentrene etter 17. mai om å gå i selvpålagt karantene til de har fått negativ coronatest. Det samme gjelder alle som var i partyteltet i bakgården til Telegrafen fra klokka 18 nasjonaldagen.

Smittesporingsteamet har sporet at flere av de smittede fra 17. mai-festen har vært på treningssentrene.

Kommunen ber alle som var på 17. mai-festen om å melde seg for test. Alle som er blitt testet, må gjøre det på nytt mellom 24. og 27. mai.

Overfor lokalavisa Amta betegner kommuneoverlegen smitteutbruddet på Telegrafen 17. mai som en massesmittehendelse.

- Fare for stort lokalt utbrudd

Frogn kommune skriver om brudd på smittevernbestemmelsene på sin hjemmeside. Overfor Amta har ledelsen på utestedet og 17. mai-gjester ulike versjoner av hvordan regler og registrering av gjester ble fulgt opp.

- Flere steder i landet går det nå mot åpning etter lang tid med strenge tiltak, det er lett å tro at vi også er der. Det er vi dessverre ikke ennå.

- Vår bo- og arbeidsregion har jevnt hatt ett betydelig høyere smittetrykk enn store deler av landet. Med lettelser er det lite som skal til for å få et stort lokalt utbrudd slik vi nå ser, sier kommuneoverlege Merete Nordaas Hvistendahl til Frogn kommunes corona-oppdaterte hjemmeside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer