Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk start på Kosovo-forhandlinger

Uvissheten om den kosovoalbanske delegasjonens deltagelse skapte en dramatisk opptakt til fredsforhandlingene om Kosovo i Rambouillet utenfor Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingene kunne starte første flere timer forsinket etter at serbiske myndigheter i dag morges endelig ga representanter for den kosovoalbanske UCK-geriljaen lov til å forlate Pristina.

Da hadde franske og britiske diplomater forhandlet hele natten for å sikre at de tre geriljamedlemmene fikk reise.

Resten av delegasjonen fra kosovoalbansk side nektet å reise uten de tre.

Storbritannias utenriksminister Robin Cook advarte jugoslaviske myndigheter og sa at hele konferansen ville bli avlyst dersom ikke kosovoalbanerne fikk velge hvem de skulle sende til Frankrike.

I formiddag ble kosovoalbanerne hentet av et militærfly sendt fra Paris etter at de var blitt fulgt til flyplassen av OSSE-observatører. President Jacques Chirac skal etter planen åpne forhandlingene på middelalderslottet i Rambouillet sørvest for Paris klokken 18 i dag.

Pessimist

Til tross for at mange ser det som en seier bare å samle partene til forhandlinger, advarte NATOs øverstkommanderende i Europa, Wesley Clark, i dag mot for store forhåpninger til samtalene.

- Vi er veldig urolige for at partene har forberedt seg på at disse forhandlingene vil mislykkes, sa Clark.

NATO har truet med militært angrep og andre sanksjoner dersom partene ikke kommer fram til en avtale i løpet av 14 dager.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media