Dramatisk start på livet i Arendal

En time etter fødselen sto fødeavdelingen i brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble dramatiske førsteinntrykk for den nyfødte som kom til verden bare en time før det brøt ut brann ved fødeavdelingen på Sørlandet sykehus i Arendal torsdag.

- Vi hadde 17 pasienter liggende på avdelingen. Det inkluderer mødre og barn, men vi var heldige siden avdelingen ikke var full, sier avdelingsleder Tove Andreassen på fødeavdelingen til NTB.

Brannen brøt ut i 16-tiden torsdag. Den oppsto i veggen på taket rett over fødeavdelingen, og mødrene ved avdelingen luktet raskt røyk.

- Spesielt på en slik avdeling blir det veldig bekymring, men vi fikk raskt evakuert dem til sykehotellet ved siden av, sier teknisk vakt Stein Erik Terjesen ved sykehuset til NTB.

Både han og avdelingslederen er meget fornøyde med hvordan kriserutinene ble håndtert.

- De som var på jobb taklet dette helt perfekt, sier Andreassen.

Skar opp veggene

Brannen oppsto i ny takpapp som var blitt lagt torsdag formiddag. Brannvesenets foreløpige konklusjon er at det skal ha blusset opp etter at arbeiderne hadde gått for dagen. Flammene spredde seg så nedover i veggen og heissjakten.

- Vi måtte skjære opp vegger for å komme til og slukke. Det er kobberbeslag på veggene, og selve huset er bygd opp i murstein. Veggen som brant har tre på innsiden, så det kunne blitt farlig, sier Terjesen.

Brannvesenet meldte at brannen var slukket en knapp time etter den brøt ut.

Vannskader

En stund ga brannen kraftig røykutvikling, og ledelsen vurderte også å evakuere de kirurgiske avdelingene i tredje etasje. Det ville bli satt opp vakt gjennom natten for å passe på at brannen ikke blusser opp igjen.

Nå gjør sykehuset en vurdering av skadene etter brannen.

- Vi har ikke helt oversikt, men det er en del vannskader nedover i etasjene, og taket er blitt skadet. I tillegg er veggen ødelagt på flere steder, sier Terjesen.

Skadene var likevel ikke verre enn at vordende og nybakte mødre på sykehotellet i 18-tiden fikk spørsmål om de ville vende tilbake, noe alle takket ja til.

(NTB)

STARTET MED TAKTEKKING: Brannsjef Jan Kongsvik på taket av 4. etasje der sykehusbrannen i Arendal spredte seg.