Dramatisk start på livet

De nyfødte på fødeavdelingen ved sykehuset i Arendal fikk en dramatisk start på livet da det brøt ut brann i går ettermiddag. Den yngste var bare en time gammel da brannen brøt ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Heldigvis var det ingen fødsler på gang akkurat da brannalarmen gikk. Det hadde gjort situasjonen atskillig mer komplisert, selv om vi har øvd mange ganger på å evakuere, sier jordmor Ann Kari Jørdre.

Hun innrømmer at hjertet banket litt ekstra da det ble klart at det faktisk var brann og røyklukta begynte å sive inn i avdelingen.

- Selve evakueringen gikk smertefritt, sier Jørdre.

Høygravide

Flere av de evakuerte var høygravide kvinner som lå og ventet på å føde. Den siste fødselsen fant sted kun en times tid før brannen oppsto. Susann Michelsen fra Arendal fødte en sønn klokka halv fire natt til i går, og hadde akkurat slått seg til ro sammen med mannen Espen Lauvrak da alarmen gikk.

Jeg er glad at mannen min var her da det skjedde. Det hadde vært litt skummelt hvis jeg hadde vært her alene, selv om personalet var veldig proffe, sier Susann Michelsen

Brant i taket

Totalt ble 10 kvinner og seks nyfødte babyer evakuert på grunn av brannen, som oppsto i taket rett over fødeavdelingen i 4. etasje. Det var til dels sterk røykutvikling og brannmannskapene måtte bruke motorsag for å skjære seg gjennom taket for å komme til der det brant.

STOLT STOREBROR: Mens mor Bente Torgersen fortsatt var evakuert fikk Sindre (2) i går ettermiddag
møte sin nyfødte lillebror for første gang. Far Ole Bjørn Liland til venstre Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
STOLT STOREBROR: Mens mor Bente Torgersen fortsatt var evakuert fikk Sindre (2) i går ettermiddag møte sin nyfødte lillebror for første gang. Far Ole Bjørn Liland til venstre Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

- Det er lagt ny takpapp i dag. Vi tror denne har tatt fyr etter at håndverkerne hadde reist, sier teknisk vakt Stein Erik Terjesen ved sykehuset i Arendal til Dagbladet.no om årsaken til brannen.

<B>BRUKTE MOTORSAG:</B> Brannmannskapene måtte bruke motorsag for å komme til der det brant i taket på sykehuset i Arendal. Til høyre brannsjef Jan Kongsvik
<B>SKUMMELT:</B> Susann Michelsen og Espen Lauvrak ble foreldre natt til i går. Et halvt døgn etter fødselen måtte de evakuereres fra fødeavdelingen ved sykehuset i Arendal på grunn av brann