Dramatisk start

Ni personer måtte hoppe i sjøen da startskuddet gikk for Tall Ships Race gikk i Boknafjorden i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen brøt ut ved 17-tida, akkurat da startskuddet for Tall Ships Race lød ytterst i Boknafjorden i Rogaland. De ni som var om bord i den 37 fot store cabincruiseren måtte hoppe i sjøen, da den voldsomme brannen utviklet seg.

- De ni ble plukket opp av en annen båt like ved siden av. Hele overbygget på båten er brent opp, så båten er mest trolig totalskadd, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Kjell-Arne Sletthei, til NTB.

Det 98 meter lange skoleskipet «Statsraad Lehmkuhl» deltar i regattaen og blant de første som nådde fram til cabincruiseren etter at brannen brøt ut. De ni personene fra den brennende båten var da allerede i sikkerhet og uskadet i annen fritidsbåt som var i området for å se starten på seilasen med de flotte skipene.

Også i Os utenfor Bergen måtte to kvinner i 20-årene hoppe i sjøen da den 20 fot båten de satt tok fyr ved 18-tiden tirsdag kveld. Denne brannen ble imidlertid raskt slukket og båten ble ifølge politiet i Hordaland tatt hånd om av forsikringsselskapet.

(NTB)