Dramatisk tagge-video

Togføreren river opp døra etter at 18-åringen har stått på linja og spraya t-banevogna i flere minutter. Sprayboksene og skjellsordene hagler etter ham. I dag viste Oslo byrett den sjokkerende filmen som politiet fant i sekken til 18-åringen som er tiltalt for 130 tilfeller av tagging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hendelsen er fra i fjor sommer. To gutter går løs på vogna mens den står på endestasjonen og venter. I flere minutter står de presset mellom vognsettet og det to meter høye gjerdet - mens sprayboksene går for fullt. Det er rundt halvmeteren mellom vogna og gjerdet.

Gruppesignaturen ILS dekker vognsida. De fortsetter med små signaturer på veggene, vinduene, på taket og på dørene. Til slutt oppdager togføreren hva som skjer. Han river opp døra der guttene står, men må raskt trekke seg tilbake for ikke å bli truffet av sprayboksene som hagler mot ham.

- Guttene har ingen respekt for ham. Slik hensynsløs atferd er ikke uvanlig fra taggerne, sier Ove Svenningsen i Oslo Sporveier.

Han har ansvaret for å fjerne og anmelde tagginga på sporveiene. I dag kommenterte han den 40 minutter lange skrytevideoen.

Sprayer i rus

Etter å ha skjelt ut togføreren, klatrer guttene over gjerdet og går mot kameraten som har stått og filmet det hele noen meter unna. 18-åringen som denne uka møter i byretten tiltalt for 130 taggetilfeller siden høsten 1996, kikker fornøyd i kameraet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer