Dramatisk togavsporing i Sveits: - Vi måtte skynde oss bak i vognen for å legge all vekten der

Minst elleve skadd.

 DRAMATISK:  Minst elleve personer ble skadd da et tog sporet av i Sveits som følge av et leirras. Foto: AFP.
DRAMATISK: Minst elleve personer ble skadd da et tog sporet av i Sveits som følge av et leirras. Foto: AFP.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst elleve personer ble skadd da et tog sporet av i Sveits som følge av et leirras. Vitner forteller hvordan de løp bak i den ene togvognen for å hindre at den raste utfor et bratt stup.

Mirakuløst nok mistet ingen mennesker livet i ulykken, som skjedde onsdag like utenfor byen Tiefencastel i Graubünden-kantonen, sentralt i landet.

Minst tre av vognene på passasjertoget sporet av da et leirras feide med seg deler av skinnegangen i et bratt fjellparti.

Bilder i sveitsiske medier viser hvordan den ene togvognen hadde falt mange meter ned den bratte skråningen, mens en annen vogn hang i løse luften over skråningen med den ene enden festet til togvognen bak.

Skrekkslagne passasjerer beskriver hvordan de samlet seg bak i vognen for å hindre den i å tippe over kanten og utfor stupet.

- Bråstoppet - Toget bråstoppet plutselig midt i et øde område. Vi måtte skynde oss bak i vognen for å legge all vekten der, slik at vognen ikke skulle falle ned i avgrunnen, forteller passasjeren Stevens Bockor til nettstedet 20min.ch.

Passasjertoget hadde til sammen åtte togvogner med om lag 200 passasjerer om bord, og var på vei fra St. Moritz til Chur da ulykken inntraff. Raset ble utløst etter flere dager med kraftig regn.

Politiet omtaler ulykken som alvorlig, men sier at det heldigvis ikke gikk liv tapt. Elleve personer er sendt til sykehus med helikopter. Fem av dem har alvorlige skader mens seks er lettere skadd.

Mange andre passasjerer fikk dessuten behandling for sjokkskader.

Stor redningsaksjon En stor redningsaksjon kom raskt i gang, men redningsarbeidet var vanskelig ettersom ulykken skjedde i et vanskelig tilgjengelig område med dårlige veier, tett skog og bratte fjellsider.

Om lag 100 redningsarbeidere, deriblant flere dykkere, deltok i redningsarbeidet i tillegg til 24 ambulanser og fire helikoptre.

En talsmann for jernbaneselskapet Rhätische Bahn bekrefter at passasjertoget sporet av etter å ha blitt truffet av et leirras og at flere av togvognene sporet av.

Det er ikke klart om leirraset traff toget idet det passerte, eller om raset allerede hadde gått og feid med seg deler av skinnegangen før toget kom. (©NTB)