Ekspert om forsvinningssaken:

- Dramatisk utvikling

Forfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst mener politiets kursendring tyder på at de har snudd hver stein, og ikke funnet noe av betydning.

NY HOVEDTEORI: Politiet har endret hovedteori i saken om Anne-Elisabeth Hagen. Tommy Brøske orienterte onsdag 26. juni om at de ser på det som svært sannsynlig at Hagen er død. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forsvunne Anne-Elisabeth Hagen er mest sannsynlig blitt drept, mener Øst politidistrikt, som under en pressekonferanse i dag fortalte at de har endret sin hovedhypotese.

Tidligere har politiet etterforsket forsvinningen etter en hypotese om at Hagen ble bortført fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober i fjor, og at motivet var økonomisk vinning. Denne teorien er nå vraket, men ikke avfeid.

Forfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst kaller dagens pressekonferanse for en «dramatisk utvikling».

- Snudd hver stein

- Det kan hende dette henger sammen med forrige pressekonferanse, hvor jeg fikk inntrykk av at de hadde etterforsket nærmest alle spor til ende. Når de enda ikke har funnet noen kidnappere, eller offeret, så er det naturlig å foreta en realitetsorientering, sier Horst til Dagbladet.

Selv om utviklingen kan ses på som dramatisk, er det like fullt en naturlig utvikling, hvis Horsts inntrykk stemmer, mener han.

- De har snudd hver stein, og det ser ikke ut til at de har funnet noe. Fravær av spor som kan bevise bortføringsteorien, kan like gjerne være årsaken til at politiet har endret teori, sier den tidligere politietterforskeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer