Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk utvisning av russiske asylsøkere

Et vindu ble knust, men ingen ble skadd, da politiet i Levanger gikk til aksjon på hybelhuset Nomi senter i natt for å pågripe en russisk asylsøker-familie som skal utvises fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag hadde familien forskanset seg i hybelleiligheten de disponerte, og truet med kniv da de skulle hentes av politiet. Det er uklart om de ville skade seg selv, eller om truslene også var rettet mot politifolkene.

De russiske asylsøkerne - en 36 år gammel mann, en 41 år gammel kvinne og deres 15 år gamle sønn - satt i dag i varetekt hos lensmannen i Levanger. Den russiske familien har fått avslag i Utlendingsdirektoratet på sin søknad om asyl. Klagen på denne avgjørelsen behandles av Justisdepartementet, men familien får ikke bli i landet til klagesøknaden er avgjort. De blir trolig transportert med fly til Moskva torsdag, opplyser politiførstebetjent Terje Thomassen, ved Utlendingsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

Familiens advokat, Arild Humlen, reagerer på politiets opptreden i forbindelse med denne utvisningssaken. Han bekrefter overfor NTB at kniv var framme da politiet oppsøkte familien tirsdag. Men han sier at kniven ikke ble brukt til å true politifolkene.

Han kritiserer politiet for å ha holdt tilbake en redegjørelse som han sendte til sine klienter tirsdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling