Corona i USA:

Dramatisk vending: - Sjokkerende

Smittetallene stuper i USA, som i lang tid har stått i knestående.

STUPER: Smittetallene stuper i USA, og i New York er det registrert en nedgang på 80 prosent i antall smittetilfeller. Foto: Shutterstock / NTB
STUPER: Smittetallene stuper i USA, og i New York er det registrert en nedgang på 80 prosent i antall smittetilfeller. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Omikronbølgen rammet USA hardt, som i løpet av årets første måned passerte flere dystre milepæler.

Etter flere uker med 700 000 daglige smittetilfeller, satte USA i midten av januar ny verdensrekord med over 1,1 millioner smittetilfeller på ett døgn. Den voldsomme smitteøkningen førte til overfylte sykehus og skyhøye dødstall.

Nå ser det imidlertid ut som at trenden har snudd, og smittetallene stuper - i rekordfart.

- Ser lyset

Gjennom pandemien har det jevnlig blitt tatt prøver av avløpsvann for å kartlegge hvordan coronaviruset sprer seg i samfunnet. Avføringsprøver av avløpsvann kan bidra til å gi et helhetlig bilde av virusets utbredelse, ettersom det av ulike årsaker er mange som ikke tester seg. I tillegg kan slike prøver skille ut viruset før den smittede blir syk, skriver Aftonbladet.

I begynnelsen av desember - kort tid etter at omikronvarianten først ble oppdaget - registrerte Biobot Analytics, et selskap som analyserer avløpsvann i USA, en eksplosiv økning i antall coronatilfeller.

- Omfanget av omikronbølgen var sjokkerende. Det overgikk alle kurver vi tidligere har sett under pandemien - med flere hundre prosent, sier en av grunnleggerne i Biobot Analytics, Newsha Ghaeli, til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer