Krokodille-angrep

Dramatisk vending etter krokodille-angrep

Et britisk tvillingpar ble angrepet av en krokodille i Mexico. En av dem ble kritisk skadd.

ANGREPET: Det britiske tvillingparet Melissa og Georgia Laurie (28) ble angrepet av en krokodille søndag. Foto: Privat/Facebook
ANGREPET: Det britiske tvillingparet Melissa og Georgia Laurie (28) ble angrepet av en krokodille søndag. Foto: Privat/Facebook Vis mer
Publisert

Da det britiske tvillingparet Melissa og Georgia Laurie (28) skulle ta et kveldsbad i Manialtepec Lagunen, nær området Puerto Escondido i Mexico søndag, ble Melissa dratt under vann av en krokodille.

Georgia skal ha funnet søsteren sin bevisstløs i vannoverflaten få minutter seinere, og idet hun skulle dra søsteren inn til land, begynte krokodillen å angripe igjen.

- Georgia måtte slåss for å få den bort. Hun slo den gjentatte ganger i hodet, sa faren, Sean Laurie, til Sky News.

Tvillingparet kom seg omsider til land, og ble hastet til sykehuset med omfattende bittskader. Melissa ble raskt plassert i kunstig koma, skriver BBC.

Deres eldste søster, Hana Laurie, sier til kanalen at Melissas skader fortsatt er alvorlige, og at bittskadene i magen og beina har blitt rammet av en infeksjon.

Alvorlig infeksjon

- Hun har utviklet blodforgiftning, sier søsteren og forteller at Melissa hadde mye vann og gress i lungene sine som følge av at hun ble dratt under vann.

Blodforgiftning er en svært alvorlig infeksjon der bakterier har kommet inn i blodet. Bakteriene har som regel kommet inn i kroppen og skapt infeksjon en annen plass først, eksempelvis i lungene i form av lungebetennelse, før de så går over i blodet og gir blodforgiftning.

Blodforgiftning kan medføre alvorlige komplikasjoner, deriblant svikt i ett eller flere organer. Blodforgiftning kan også gi sjokk, og det kalles da septisk sjokk.

BBC melder torsdag ettermiddag at Melissa har våknet fra koma. Georgia opplyser at søsteren «puster veldig bra på egen hånd», men at hun ikke kan snakke ennå, etter å ha blitt sår av pusteslangen i halsen.

- Takknemlig

BBC skriver at familien opprettet en kronerulling for å betale for Melissas behandling, samt å fly tvillingenes foreldre til Mexico. Målet for kronerullingen var å samle inn i underkant av 300 000 norske kroner, og det ble nådd onsdag.

- Vi er veldig heldig og takknemlig for samfunnets innsats til å finne en løsning for noen av de praktiske problemene vi har møtt på, sier søsteren, Hana Laurie.

Melissas helsetilstand er «sårbar», men familien opplyser at de har blitt satt i kontakt med en «fantastisk» lege som hjelper dem med å kommunisere med sykehuset hun behandles på i Mexico.

En enorm krokodille ble oppdaget i Sør-Afrika, og turistene ble overrasket over hva den hadde i munnen. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

Skrevet ut

Turen til lagunen ble arrangert av hostellet de bodde på i Mexico, og tvillingparet hadde fått beskjed om at lagunen var trygg å svømme i.

Den andre tvillingen, Georgia, som sloss mot krokodillen, er allerede skrevet ut fra sykehus, opplyser søsteren. Helsetilstanden hennes skal være «mye bedre», men hun har syntes det har vært vanskelig å se tvillingsøsteren i koma.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer