Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk video viser at demonstrasjonskysset ikke bare var kos

Scott og Alex som klinte til under Vancouver-opprøret, ble banket av politiet før sitt verdensberømte kyss.

BEROLIGET KJÆRESTEN: Her viser Scott og Alexandra sin kjærlighet etter den dramatiske politikonfrontasjonen. Foto: Richard Lam/Getty Images/AFP/Scanpix
BEROLIGET KJÆRESTEN: Her viser Scott og Alexandra sin kjærlighet etter den dramatiske politikonfrontasjonen. Foto: Richard Lam/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kjæresteparet Scott Jones og Alexandra Thomas ble verdenskjent etter kysset på gata i Vancouver, og måtte leie inn profesjonell hjelp for å håndtere mediehenvendelsene.

En ny video publisert hos Global News TV viser det ublide møtet paret hadde med kanadisk opprørspoliti.

Forsøker å forklare De to blir dyttet i bakken og påført flere slag.

Politifolkene gir paret tilsynelatende også flere spark, mens de to desperat forsøker å be om nåde - og forklare at de ikke har noe med opprøret å gjøre.

Paret skal ikke være alvorlig skadd etter episoden, men etter at de kontant ramler i asfalten må de tåle gjentatte slag med politiskjoldene.

Til slutt, tilsynelatende etter en kort samtale, forstår politiet at de to ikke har noe med saken å gjøre.

Husket lite Da ser det ut til at Alexandra Thomas har fått tåregass sprayet i ansiktet, mens kjæresten hennes hele veien har forsøkt å beskytte dem ved å holde hånda opp mot politifolkene.

Paret hadde bare en vag fornemmelse av hva som hadde skjedd, og sa følgende til kanadiske Toronto Star:

- Vi ble truffet av politiskjold og dyttet i bakken. Jeg ble veldig, veldig skremt, sa Alexandra Thomas til avisa.

- Vi ville gå ned i byen for å se, men det var galskap. Vi visste ikke hvor vi skulle gå. Vi ville vekk derfra, men vi endte opp foran rekken med politistyrker som marsjerte framover, sa australske Scott Jones.

Millionerstatning Det var etter at byens stolthet Vancouver Canucks mislyktes i å ta sin første Stanley Cup-tittel at OL-byen gikk opp i flammer.

Klubben ble slått av Boston Bruins i den syvende NHL-finalen natt til 16. juni.

Vancouver så tidvis ut som en krigssone, og forsikringskravene som hagler inn etter opprøret er i millionklassen. Butikken London Drugs hadde alene tyverier og ødeleggelser for rundt 5,5 millioner kroner.

Midt oppi det hele fanget AFP-fotografen Richard Lam det fantastiske blinkskuddet der Scott Jones og kjæresten Alexandra Thomas klinte til liggende midt på gata, mens kaoset herjet rundt dem.

Hvem som var på bildet var lenge en gåte, før paret valgte å stå fram.

DRAMATISK: Paret havnet midt i opptøyene, og ble hardhendt konfrontert av politiet. Faksimile: Global News TV
DRAMATISK: Paret havnet midt i opptøyene, og ble hardhendt konfrontert av politiet. Faksimile: Global News TV Vis mer