Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dramatiske bilder fra ferjebrannen i Adriaterhavet

Flere hundre fortsatt fanget på den brennende båten.

STORE BØLGER: Et bilde tatt fra opptakene til den italienske statskanalen RaiNews24 viser redningsaksjoner av fergen Norman Atlantic i brann i Adriaterhavet. Foto: EPA / RAINEWS24 / NTB Scanpix
STORE BØLGER: Et bilde tatt fra opptakene til den italienske statskanalen RaiNews24 viser redningsaksjoner av fergen Norman Atlantic i brann i Adriaterhavet. Foto: EPA / RAINEWS24 / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den greske kystvakten sa 150 mennesker hadde blitt reddet fra den italienske registrerte ferjen Norman Atlantic, som hadde nesten 500 passasjerer og mannskap om bord da det begynte å brenne i bilparkeringen søndag  morgen.

Vindkast på 24 meter i sekundet og kraftig nedbør har gjort redningsarbeidet vanskelig og forhindret andre skip i å nå fram til passasjerene. Det er fortsatt uklart om noen har havnet i vannet.

Står fast Passasjerer om bord har vært i kontakt med den greske TV-stasjonen Mega og skildret hvordan de står fast på det øvre dekket på ferja, fordi det ikke var nok plass til alle i livbåtene.

Det skal ha vært totalt 466 mennesker, inkludert 55 ansatte, og rundt 200 kjøretøy om bord, ifølge den greske kystvakten. Brannen oppsto like før klokka fem i dag tidlig norsk tid, da ferja Norman Atlantic var på vei fra den greske havnebyen Patras til den italienske byen Ancona. 

Noen reddet Det har kommet motstridende beskjeder om hvor mange som skal ha blitt reddet opp, men ifølge talsmann for den greske kystvakten, Nikos Lagkadianos, har kun 42 mennesker har klart å gå om bord i det nærliggende containerskipet Spirit of Piraeusav. De skal ha kommet fra en livbåt som totalt holder rundt 150 passasjerer. Grov sjø gjorde det vanskelig for redningsskøyta å komme nærme skipet.

- Det er en av de mest kompliserte redningsaksjoner som vi noensinne har gjort, sier Miltiades Varvisioti, lederen for de greske skipsfartsmyndighetene, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media