Brann i Vestfold:

Dramatiske minutter

Tirsdag morgen forteller brannmannskapet om dramatiske minutter da en garasje sto i full fyr i Horten natt til tirsdag.

BRANN: Brannvesenet deler dramatiske bilder og sine egne opplevelser fra nattas brann i Horten. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
BRANN: Brannvesenet deler dramatiske bilder og sine egne opplevelser fra nattas brann i Horten. Foto: Vestfold interkommunale brannvesenVis mer

Natt til tirsdag ble fire personer evakuert etter at det brøt ut kraftig brann i en garasje på Ra i Horten. Tirsdag morgen forteller brannvesenet om det dramatiske oppdraget.

I et Facebook-innlegg opplyser Vestfold interkommunale brannvesen at de rykket ut klokka 03.18, etter at en forbipasserende hadde oppdaget og varslet om brann i et større garasjebygg.

«Vedkommende melder gjorde god innsats og fikk kontakt med beboerne i husene som var truet av brannen», skryter brannvesenet.

Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer

Dramatisk

Innledningsvis ble Raveien sperret for all trafikk, samt at politiet advarte om spredningsfare til andre bygg.

Vakthavende brannsjef Andrew C. Wright forteller om dramatiske minutter etter at han ankom brannstedet.

- Jeg var først på stedet, garasjebygget var overtent og det var definitivt spredningsfare til to andre boligbygg. Jeg tok imot en kvinne som hadde evakuert ut fra en av de to boligene og hun fikk klær av meg, sier Wright.

Ytterligere tre personer ble evakuert fra de to nevnte boligene.

- Brannmannskapene klarte til alt hell og hindre spredning til boligene. Men garasjen med innhold var tapt før vi kom, videre er det skader på to båter, en eldre campingvogn, en bil og en henger, sier Wright.

Politiet opplyser at ingen personer kom til skade.

Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer

- Gnistregn

- Det var et voldsomt gnistregn fra brannen, vi fikk hjelp av politiet og ambulansepersonell til å sjekke nærområdet for eventuelle branntilløp som følge av gnistene som føyk i alle retninger, sier Wright.

Like før klokka fire opplyste politiet om at brannvesenet hadde god kontroll på brannen, og at spredningsfaren var over.

Ved 05.30-tida var brannmester Tore Dahl fra stasjon Kopstad fortsatt på stedet for kontroll og etterslokking.

Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer

- Tidsspørsmål

- Vi reddet to nabohus, her var det bare et tidsspørsmål før de hadde tatt fyr. Vinduer er krakelert og har sprukket som følge av den voldsomme strålevarmen, sier Dahl.

Wright opplyser om at en leilighet i nabohuset til garasjen er røykskadet, og at beboeren ikke kunne vende tilbake til boligen sin på morgenkvisten.