Dramatiske smittetall:
- Forbanna

Fremskrittspartiet krever langt strengere regler for importsmitte. 12 prosent av reisende fra Pakistan hadde corona, ifølge FHI-rapport.

IMPORT: Regjeringen strammer til innreisereglene for fritidsreiser til utlandet i slutten av mars. Foreløpig kan man ta karantenen hjemme selv etter et «unødvendig» besøk i utlandet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
IMPORT: Regjeringen strammer til innreisereglene for fritidsreiser til utlandet i slutten av mars. Foreløpig kan man ta karantenen hjemme selv etter et «unødvendig» besøk i utlandet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Nordmenn flest holder seg i Norge nå - det burde innvandrerne også gjøre. Det handler om å vise solidaritet med hele samfunnet, sier Christian Tybring-Gjedde (Frp) til Dagbladet.

Tybring-Gjedde går nå ut sammen med Jon Helgheim - Frp's to nye Oslo-topper - og krever langt strengere innreiseregler.

Bakgrunnen er FHIs ferske rapport om importsmitte og nye tall for smitte i bydeler i Oslo med høy andel innvandrere.

I rapporten går det fram at 12 prosent av dem som hadde vært i Pakistan og kom til Norge i perioden 25. februar til 7. mars testet positivt for corona.

- Det jeg har fryktet aller mest viser seg å stemme: Det har vært fritt fram hele tiden for unødvendige reiser. 12 prosent av pakistanerne som reiser på unødvendige reiser til hjemlandet er smittet. Jeg er rett og slett forbanna, sier Helgheim.

Tre krav til innreise

Tybring-Gjedde var denne uka på Gardermoen for å se hvordan det fungerer i praksis.

- Det som skjer på Gardermoen nå er en skandale. Da jeg var oppe på Gardermoen denne uken, satt det mange ventende i ankomsthallen på folk som kom fra Istanbul og Doha. Disse menneskene møtte hverandre uten å holde avstand, satte seg i taxier og dro sannsynligvis hjem til Lørenskog eller Groruddalen der mange innvandrere bor. Og det var ingen kontroll, sier Tybring-Gjedde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer