Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drammenkvinner frykter nattemørke steder

Både før og etter hendelsene der to kvinner ble overfalt og forsøkt trukket inn i biler i Drammen, har byens kvinner utviklet frykt for steder med svak belysning.

SKUMMELT PÅ ANDRE SIDEN:  På vei hjem fra byen må folk ta veien gjennom parken på østsiden av Ypsilonbrua. Der opplever mange kvinner at området er mørkt og skummelt. Fredag 21. september ble en 19 år gammel kvinne forsøkt trukket inn i en bil ved parken.. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
SKUMMELT PÅ ANDRE SIDEN: På vei hjem fra byen må folk ta veien gjennom parken på østsiden av Ypsilonbrua. Der opplever mange kvinner at området er mørkt og skummelt. Fredag 21. september ble en 19 år gammel kvinne forsøkt trukket inn i en bil ved parken.. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): To kvinner skal med en times mellomrom fredag 21. september ha blitt forsøkt dratt inn i to forskjellige biler på to ulike steder i Drammen. Et av stedene er ved parken mellom Ypsilonbrua og Rica Park Hotel. Etter tips og beskrivelse fra en av kvinnene ble en mann torsdag pågrepet og siktet, skriver Drammens Tidende. Mannen skal nå være løslatt. Avisa skriver også at politiet ikke er sikre på om vedkommende er den rette.

- Kunne vært meg - Dette kunne vært meg. Jeg var på vei hjem og passerte dette stedet bare et par minutter før det skjedde, forteller Wenche Mevik.

Hun legger til at både hun og hennes venninner har utviklet en angst for å gå på flere plasser i byen etter at nattemørket har lagt seg. Angsten kom hos kvinnene allerede før overfallene på de to kvinnene.  Andre Dagbladet har snakket med forteller om den samme frykten.

Mørkt og skummelt - Jeg tenkte da jeg gikk inn i parken. Hva er det jeg gjør? Det var både mørkt og skummelt, og noe uhyggelig kom over meg. Så leser jeg altså mandagen etter om overfallene, som skjedde rett etter at jeg hadde vært der, sier Wenche.

Det aktuelle tilfellet hun viser til skjedde da en 19 år gammel kvinne ble forsøkt dratt inn i en hvit kassebil ved 23.30-tiden denne fredagen. Tilfelle nummer to skjedde drøyt en time senere. En 20 år gammel kvinne ble forsøkt dratt inn i en liten mørk bil med sotete ruter og svarte felger. I alt skal tre menn være involvert i disse overfallene.

Helt uforståelig Den siktede mannen har fått oppnevnt advokat Håkon Duesund fra Drammen som forsvarer. Duesund sier til Dagbladet at han ikke vil gi utfyllende kommentarer før han har fått snakket nærmere med sin klient.

- Men det jeg kan si er at min klient stiller seg helt uforstående til dette, og har ikke noe med saken å gjøre. Han hevder også at dette beror på en stor misforståelse, men forstår at politiet er offensive i jakten på å finne gjerningspersonen.

Om klienten har ytterligere kommentarer må Duesund eventuelt vente med å bringe videre.

- Jeg tror ikke jeg får fatt i ham nå, sier Håkon Duesund.

Mørke steder En vesentlig årsak til angsten er at mange de plassene og veiene som kvinnene er redde for, har ifølge dem mangelfull belysning om kvelden.

- Jeg håper dette får kommunen til å bedre belysningen på disse stedene, sier Wenche Mevik.

Dagbladet har forelagt spørsmålet om bedre belysning til Drammens ordfører Tore Opdal Hansen.

DRAMMEN 20121001. Flere førsøk på overfall av kvinner Wenche Medik gikk i parken få minutter før en kvinne ble forsøkt tratt inn i en bil i parken. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
DRAMMEN 20121001. Flere førsøk på overfall av kvinner Wenche Medik gikk i parken få minutter før en kvinne ble forsøkt tratt inn i en bil i parken. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

- Vi har en løpende kontakt med politiet for å se på tiltak som øke sikkerheten i byen. Blant annet har politiet bedt oss om å bedre belysningen på nedre del av Bragernes Torg, forteller ordføreren.

Hansen legger til at i forbindelse med de to spesifikke overfallstilfellene, så har arbeidet med økt sikkerhet blitt enda viktigere.

- Dette ser vi svært alvorlig på. Det er forferdelig for de som ble rammet, men det er også med på å spre en generell utrygghet. Jeg vil ta saken opp med politiet, forteller Tore Opdal Hansen.

MØRKT:. Mange finner parken på østsiden av Drammen sentrum både mørk og skummel. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
MØRKT:. Mange finner parken på østsiden av Drammen sentrum både mørk og skummel. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer