Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drammens ordfører tar kritikk for hemmelighold

Holdt tilbake dokumenter om samarbeid med Sylvi Listhaug og First House.

 SELVKRITIKK:  Drammens ordfører Tore Opdal Hansen (H) tok selvkritikk for at han hadde holdt informasjon hemmelig om kommuneledelsens kontakt med Sylvi Listhaug (Frp) og konsulentselskapet First House. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
SELVKRITIKK: Drammens ordfører Tore Opdal Hansen (H) tok selvkritikk for at han hadde holdt informasjon hemmelig om kommuneledelsens kontakt med Sylvi Listhaug (Frp) og konsulentselskapet First House. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drammens ordfører Tore Opdal Hansen (H) tok selvkritikk for at han hadde holdt informasjon hemmelig om kommuneledelsens kontakt med Sylvi Listhaug (Frp) og konsulentselskapet First House.

Da kommunestyret i Drammen møttes tirsdag kveld, var ordførerens hemmelighold om samarbeidet med lobbyselskapet første sak på dagsorden.

Tar ansvar Landbruksminister Sylvi Listhaugs tidligere arbeidsgiver ble hyret inn for å hjelpe til med å påvirke helseforetaket Vestre Viken til å velge Drammen som vertskommune for nytt sykehus.

Kommunen ønsket opprinnelig å holde detaljer om samarbeidet hemmelig, men ble mandag tvunget til å offentliggjøre flere dokumenter.

Det var dette Tore Opdal Hansen tok selvkritikk for da møtet startet.

- Jeg tar kritikk for behandlingen av denne saken, og jeg tar kritikken på alvor. Jeg tar på meg ansvar for at det iverksettes flere tiltak for å forhindre at vi skal komme i samme situasjon senere. Jeg er opptatt av at vi lærer av de erfaringer vi høster, leste ordføreren fra en ferdigskrevet erklæring.

Kritisk opposisjon Han lanserte videre en plan på fire punkter over hva som videre vil skje i saken og la vekt på at det vil lagt opp til mer åpenhet i Drammen kommune i framtiden.

Selvkritikken dempet ikke reaksjonene nevneverdig fra opposisjonen.

- Jeg synes det er alvorlig at det er pressen og undertegnede som må presse ordføreren til åpenhet i slike saker, sier Masud Gharahkhani (Ap) ifølge Drammens Tidende.

Han trakk fram at ordføreren ville ha hemmelighold av møter og at lobbyister fikk oversendt politiske dokumenter før de var behandlet i de folkevalgtes organer.

- Det er du som ordfører som har ansvaret, og dere i Høyre er det største hinderet for åpenhet i Drammen. Jeg er rimelig sikker på at dersom dette hadde vært en sak med en statsråd i Stortinget, måtte statsråden ha gått. Vi kommer til å følge opp dette, sier Gharahkhani.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media