Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drammens-ungdommer møtte opp til avtalt slagsmål på skole i Oslo

Mindreårig fikk bruddskader i ansiktet etter å ha blitt slått med jernstang. Barnevernet er varslet, opplyser politiet. 

Masseslagsmål: Politiet rykket ut til Furuset etter melding om et slagsmål mellom flere personer fredag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Masseslagsmål: Politiet rykket ut til Furuset etter melding om et slagsmål mellom flere personer fredag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld fikk politiet i Oslo melding om et masseslagsmål på Furuset skole i Oslo.

Meldingen gikk ut på at 20 personer var involvert, og at de blant annet brukte balltre i slagsmålet.

Brukte jernstang

Flere patruljer og ambulanser rykket ut til stedet.

- Da vi kom til stedet hadde mange allerede løpt vekk, men vi har vært i kontakt med flere av de involverte og gjennomført avhør på stedet. En person hadde fått bruddskader i ansiktet etter å ha blitt slått med en jernstang, og ble sendt til legevakt for behandling, sier operasjonsleder Tor Jøkling hos politiet i Oslo til Dagbladet.

Avtalt

Han forteller at slagsmålet var avtalt.

- En ungdomsgjeng fra Drammen og en ungdomsgjeng fra Oslo hadde avtalt å slåss. Rundt åtte ungdommer fra Drammen møtte opp på skolen, mens det kom rundt 40 ungdommer fra Oslo. Sånn sett kan du si at de fra Drammen ble utklasset, sier Jøkling.

Barnevernet varslet

Ifølge politiet var de involverte mindreårige og av utenlandsk opprinnelse.

- Alle var mellom 13 og 16 år. Barnevernet i Oslo og Drammen er varslet, og vi har vært i kontakt med foreldrene til ungdommene. Vi følger saken videre, sier Jøkling.

Dette er det andre masseslagsmålet i Oslo fredag kveld. Tidligere i kveld rykket politiet ut til et masseslagsmål på Tøyen.

Like etter hendelsen på Furuset, fikk politiet i Oslo også melding om flere ungdommer som skjøt med softgun på Trosterud, som ligger to t-banestopp unna Furuset.

Klokka 21.45 opplyste politiet på Twitter at de har kontroll på ungdommene på Trosterud, og på en softgun.

- En gjeng med gutter på mellom 12 og 15 år skjøt med en softgun mot et bord som sto ute. Politiet rykket ut og fikk kontroll på ungdommene. Det var en 13 år gammel gutt som eide softgun-våpenet, og han fikk en alvorsprat fra politiet. Foreldrene ble også kontaktet, forteller operasjonsleder Tor Jøkling til Dagbladet klokka 23.

Politiet rykket ut til Furuset skole fredag kveld. Foto: NTB scanpix
Politiet rykket ut til Furuset skole fredag kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer