- Drap i tankene

Tidligere tv-detektiv og skuespiller Robert Blake hadde drap i tankene i månedene før kona hans ble drept i 2001, forklarte en pensjonert politimann i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En pensjonert politietterforsker beskrev Robert Blake som en hevngjerrig mann. Blake, også kjent som Baretta, skal ha sagt til ham at hvis ikke kona Bonny Lee Bakley (44) tok abort ville han få henne «kverka». Robert Blake viste ingen følelser da hans tidligere venn William Welch forklarte seg om hva Blake hadde sagt til ham.

Blake skal ha planlagt å kidnappe kona, leie en lege og utføre en abort mot hennes vilje. Hvis hun motsatte seg ville Blake altså «kverke» henne, kom det fram de innledende rettsforhandlingene i går.

Welch advarte Blake mot å gjennomføre planene, men fortsatte å jobbe for Blake i nær ett år etter denne spesielle samtalen.

Aktoratets sak bygger for en stor del på utsagn fra en rekke vitner og Blake selv. Aktoratet har fått tak i lydopptak gjort av den drepte selv. I opptaket anklager Blake kona for å ha lurt ham.

- Du løy for meg. Du lurte meg og du svindlet meg, sa Blake på opptaket av telefonsamtalen med sin kone.

Blakes forsvarer protesterte mot bruken av opptaket i rettssaken fordi det er gjort ulovlig.

Dommeren godtok først at opptaket ble brukt, men ville senere undersøke lovverket nærmere.

Skutt i bilen

Det var i mai 2001 at Blakes kone Bonny ble funnet dødelig såret i ekteparets bil. De hadde spist middag på en restaurant, og Robert Blake hevder han forlot kona i bilen for å gå tilbake til restauranten for å hente en pistol han hadde glemt igjen. Da 69-åringen kom tilbake til bilen var kona skutt. Ifølge påtalemakten var det Blake som skjøt henne.

Blek og dratt måtte Blake høre på forklaringene i retten som skal avgjøre om den gamle tv-helten skal tiltales for drap. Kameraten Earle Caldwell er tiltalt for medvirkning. Blake betalte en million i kausjon for kameraten, men han selv har måttet sitte i fengsel under hele etterforskningen.

DRAP I TANKENE: William Welch gikk langt i knytte sin tidligere venn til drapet.
NEDBRUTT: Robert Blake var tydelig nedbrutt i retten.