Drap kan bli ny Kennedy-tragedie

For 26 år siden ble Martha Moxley drept i Greenwich i den amerikanske delstaten Connecticut. Nå står et medlem av Kennedy-klanen for retten, tiltalt for drapet på tenåringsjenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Skakel risikerer livsvarig fengsel, hvis han blir kjent skyldig etter tiltalen. Skakel er nevø av Robert Kennedy, senatoren og justisministeren som i likhet med sin bror, president John F. Kennedy, ble skutt og drept på 1960-tallet.

Den 41 år gamle Skakel, som er fraskilt og arbeidsløs, har lenge vært politiets hovedmistenkte i saken. Han ble arrestert i januar 2000, men drapssaken ble ikke innledet før tirsdag, da de første vitnene forklarte seg i retten.

Golfkølle

Liket av 15 år gamle Martha Moxley ble funnet på plenen utenfor hennes og foreldrenes herskapelige hjem i den velstående Connecticut-byen Greenwich 31. oktober 1975. Hun var stukket i nakken med en skarp gjenstand og påført voldsomme slag i hodet med en golfkølle.

Dagen før hadde Martha vært ute og moret seg med venner på det amerikanerne kaller «Mischief Night», «Fantestrek-kvelden». Denne kvelden er det ifølge tradisjonen lov til å gjøre ugagn av det mer uskyldige slaget.

Men for Martha Moxley endte det som skulle vært en gøyal kveld med døden. -For familien ble det begynnelsen på en endeløs tragedie, sa statsadvokat Jonathan Benedict i sitt åpningsinnlegg i retten i Connecticut-byen Norwalk tirsdag.

«Uskyldig»

Forsvarer Mickey Sherman hevdet på sin side at Skakel beviselig var hjemme hos en slektning mange kilometer fra åstedet, da drapet ble begått. -Michael Skakel var uskyldig den gang, og han er uskyldig nå, sa Sherman.

Forsvareren ba allerede før vitneførselen om at juryen ikke må feste lit til vitner som ifølge aktoratet vil forklare at de har hørt Skakel tilstå drapet. -Disse folkene ønsker bare å få opptre i et show, framholdt Mickey Sherman.

Sherman og hans kolleger vil trolig forsøke å overbevise juryen om at det er gått for lang tid til at det kan føres troverdige bevis for hvem som drepte Martha Moxley. De mener saken derfor må henlegges og Michael Skakel settes fri.