Drap og ansvar

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Erling Lae, som er byrådsleder i Oslo, har ikke noe ansvar for drapet på femtenårige Benjamin Hermansen på Holmlia. Det ansvaret har de som drepte ham, og de alene. Men byrådsleder Lae og hans parti Høyre har ansvaret for forholdene i hovedstaden, der de har sittet med makten i mange år. De har et ansvar for at Oslo plages av kriminelle gjenger der medlemmene er nordmenn med innvandrerbakgrunn som har gått på nedslitte og dårlige Oslo-skoler. De har også ansvar for at her finnes nazigrupper med ungdommer som ikke har funnet andre meningsfulle tilbud enn å dyrke gamle spøkelser, vold og rasisme.
  • Byrådsleder Lae må gjerne være dypt sjokkert på felles pressekonferanse med statsministeren, men han får ingen troverdighet før han erkjenner at han representerer en feilslått politikk. Med åpne øyne har byrådet bygd ned forebyggende tiltak i bydelene. Fritidsklubber og andre tilbud er systematisk blitt nedlagt mens Høyre har samarbeidet med Fremskrittspartiet, som er aktiv motstander av at skattebetalernes penger brukes til slikt. Oslo Frp under ledelse av Dag Danielsen og Einar Lonstad har vært blant de mest innvandrerfiendtlige fylkeslagene i Fremskrittspartiet.
  • Fremskrittspartiet har heller ikke ansvar for drapet på Benjamin Hermansen, men partiets politikk overfor innvandrere har banet veien for en hverdagsrasisme som har hentet næring fra vulgærforestillinger om innvandrere som Frp-politikere har bidratt til å spre. Det er heller ikke glemt at stortingsrepresentant Øystein Hedstrøm for noen år siden stilte opp i Godlia kino på et møte arrangert av åpne rasister og rasistiske organisasjoner.
  • Alle partiene på Stortinget, inkludert Frp, skrev under et felles opprop etter Holmlia-drapet. Det er vel og bra, men mindre kunne de ikke foreta seg etter at en femtenårig gutt er stukket ned og drept i landets hovedstad. Vi tror ikke på dem før vi ser et ekte engasjement og vilje til å betale for forebyggende tiltak. Carl I. Hagen kan begynne med å gå inn for økte bevilgninger til skolefritidsordningen.