- Drap på 90-åring var ikke planlagt

Kvinnen tok livet av millionæren da hun så arven glippe, tror politiet.

- DREPT: Pål Stener Johannessen (t.v.) her på et bilde fra 60-tallet, døde 13. mars i år. Ifølge politiet ble han drept av den private hjemmehjelpen sin. Foto: Privat
- DREPT: Pål Stener Johannessen (t.v.) her på et bilde fra 60-tallet, døde 13. mars i år. Ifølge politiet ble han drept av den private hjemmehjelpen sin. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har avsluttet etterforskningen av drapet, som skjedde 13. mars i fjor, og er i ferd med å sende saken over til statsadvokaten, skriver VG.

- Vår innstilling er at siktede skal tiltales for forsettlig drap på Pål Stener Johannessen, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt.

Den 60 år gamle kvinnen, som jobbet som hushjelp for Johannessen, har forklart at hun bare skulle besøke 90-åringen marskvelden for halvannet år siden. Johannessen hadde ingen livsarvinger og hadde testamentert formuen sin på rundt 15 millioner kroner til hushjelpen.

Etter planen skulle 90-åringen endre testamentet 14. mars og oppføre en 35 år gammel hjemmehjelp som ny arving. Politiet tror den 60 år gamle hushjelpen tok livet av Johannessen fordi hun innså at hun var i ferd med å miste millionarven.

Kvinnens forsvarer, Øystein Storrvik, mener politiets mistanke ikke er styrket av etterforskningen, men at innstillingen på drapstiltale er i tråd med det politiet hele tiden har hevdet.

(NTB)