- Drap på Filippinene kan være bestilt

Norsk-filippinske Lowela Maurillo Belaro ble drept julaften.

ETTERFORSKER: Men Vicente Capalar Pacayo (t.v.) og Alvin Laurino Auman ved Isabel-politiet sier de ikke får tatt fingeravtrykk av det antatte drapsvåpenet. Det er kniven som ligger på bordet. Foto: Privat
ETTERFORSKER: Men Vicente Capalar Pacayo (t.v.) og Alvin Laurino Auman ved Isabel-politiet sier de ikke får tatt fingeravtrykk av det antatte drapsvåpenet. Det er kniven som ligger på bordet. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen som etterforsker drapet på en norsk-filippinsk kvinne julaften, tror det kan være snakk om et bestillingsdrap.

Det sier sjefetterforsker Alexis Justin Baste i et intervju med en filippinsk nyhetskanal, melder NRK.

Baste vil ikke si hvem som kan være innblandet i drapet, men påpeker at hun ikke ble ranet. Verken den 51 år gamle kvinnen eller de hun var sammen med ble fratatt noen verdigjenstander.

Norsk-filippinske Lowela Maurillo Belaro fra Askim var på julebesøk hos sin filippinske familie sammen med sin norske samboer og datter da hun ble overfalt og knivdrept. Hennes norske kjæreste har beskrevet knivstikkeren og sagt at han var likt kledd som en av to menn han hadde sett i nærheten av den drepte kvinnens hus tidligere.

Politiet fikk melding om drapet ved 21-tiden julaften. Belaro etterlater seg fire sønner og en datter.

Utenriksdepartementet kunne tirsdag kveld fortsatt ikke bekrefte drapet på kvinnen, som er norsk statsborger.
(NTB)