- Drap vil ikke knekke Italia

Drapet på en italiener som var tatt som gissel i Irak vil ikke innvirke på Italias bestrebelser på å oppnå fred i Irak, sa statsminister Silvio Berlusconi til italiensk TV natt til torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Italias utenriksminister Franco Frattini bekreftet tidligere at irakiske kidnappere har drept italieneren Fabrizio Quattrocchi, en av de fire italienerne som tidligere var blitt bortført i det krigsherjede landet.

- De har ødelagt et liv. De har ikke knekket våre verdier og våre bestrebelser på å oppnå fred, sa statsminister Berlusconi i en uttalelse som ble lest opp på den statlige TV-kanalen RAI.

Kidnapperne truer også med å drepe de tre andre gislene, ifølge den arabiske fjernsynskanalen Al-Jazeera, som var først ute med nyheten om drapet på italieneren.

Talsmenn for Al-Jazeera sier at selskapet er i besittelse av et videoopptak av drapet, men at opptaket ikke vil bli sendt.

De fire italienerne er sikkerhetsfolk som har arbeidet for et amerikansk firma. De har vært forsvunnet siden forrige fredag, og tirsdag ble videoopptak av de fire vist på arabiske TV-kanaler.

Kidnapperne har krevd at Italia trekker alle sine soldater ut av Irak, men Italias regjering har svart at den ikke vil gi etter for utpressing.

De siste to ukene har flere titall utenlandske statsborgere blitt bortført i Irak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.