Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drapene framstår ikke som helt tilfeldige

Mann (55) siktet for to drap. Avhøres i kveld.

TO DRAP PÅ UNDER EN TIME: En voksen kvinne ble funnet drept på Manglerud i Oslo. 43 minutter seinere fikk politiet melding om et nytt drap på Grønland. En 55 år gammel mann er pågrepet og siktet for begge drapene. 
Foto: Endre Vellene / Dagbladet
TO DRAP PÅ UNDER EN TIME: En voksen kvinne ble funnet drept på Manglerud i Oslo. 43 minutter seinere fikk politiet melding om et nytt drap på Grønland. En 55 år gammel mann er pågrepet og siktet for begge drapene. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 07.38 i morges fikk politiet melding om et drap på Manglerud. 43 minutter seinere kom det melding om et nytt drap på Grønland i Oslo.

En 55 år gammel mann ble deretter pågrepet på en adresse i Oslo klokka 12.05, siktet for begge drapene.

Mannen, som har utenlandsk opprinnelse skal i avhør nå i iveld, opplyser politiinspektør og leder for voldsavsnittet, Grete Lien Metlid overfor Dagbladet.

- Vi håper han vil snakke og at vi får hans forklaring, sier Metlid.

- Ikke tilfeldige På en pressekonferanse i formiddag bekreftet politiet at den siktede er kjent for politiet fra før.

- Mannen har hatt tilhørighet til Oslo i flere år, men bakgrunnen hans er noe vi fortsatt jobber med å kartlegge. Politiet har noe kjennskap til ham, og utfra det jeg vet er det snakk om mindre alvorlige forhold, sier Metlid til Dagbladet nå i kveld.

55-åringen skal ikke være tilknyttet det politiet betegner som et kriminelt eller ekstremt miljø, tilføyer hun.

Ifølge VGs opplysninger kommer 55-åringen opprinnelig fra Nord-Afrika, og har blitt utvist fra Norge tre ganger. Han skal ha vært gift med og har barn med en norsk kvinne, og arbeidet som bilmekaniker for flere bedrifter i Oslo.

Politiet har så langt ikke funnet at det er noen relasjon mellom ofrene, men mener det er en relasjon mellom gjerningspersonen og de to drepte.

- Slik vi ser det nå, framstår det ikke som at det er tilfeldige ofre, sier Metlid.

Sikrer spor På en parkeringsplass på Manglerud var det en norsk kvinne som ble funnet drept, mens personen som ble funnet drept på åpen gate på Grønland i Oslo var norsk med utenlandsk opprinnelse, ifølge politiet.

Begge beskrives som voksne. I en pressemelding skriver politiet at det er en viktig oppgave nå å ivareta deres pårørende.

- Siden ofrene ikke er formelt identifisert ennå, ber vi om forståelse for at vi ikke kan gå ut med mer konkret informasjon om de avdøde nå, sier Metlid.

Det pågår fortsatt mange etterforskingsskritt. Flere vitner skal avhøres, og spor skal sikres.

Kartlegger bevegelser I morgentimene i dag etterlyste politiet en bil. Denne er funnet, men politiet ønsker ikke å gi detaljer om hvor eller når det skjedde, eller hvem som eier bilen.

- Bilen vil bli teknisk undersøkt. Den kan være knyttet til hendelsene, sier Metlid.

Om denne bilen ble brukt, eller om det var på annet vis den antatte gjerningspersonen kom seg fra Manglerud til Grønland, er noe politiet heller ikke vil gi detaljer om foreløpig, blant annet fordi de ønsker først å høre siktedes egen forklaring rundt sine bevegelser i morgentimene i dag.

- Vi kartlegger hans bevegelser, og jobber blant annet med å sikre video og andre tekniske spor. Dette vil også bli sentrale ting å spørre siktede om i avhør, sier Metlid.

Dramatiske hendelser Begge ofrene skal ha blitt drept med kniv. Politiet ønsker ikke å si noe om de har kontroll på et eller flere drapsvåpen.

- Dette er to veldig alvorlige og dramatiske hendelser. Det er to drap i løpet av kort tid. Begge skjedde ute, i det offentlige rom, med en del personer som vitner.

- Var det noen som var direkte vitne til drapene?

- Det har vært vitner tett på, men eksakt hva de har sett kan jeg ikke svare på nå.

Pågripelsen av mannen klokka 12.05 i formiddag skjedde uten stor dramatikk. Metlid vil fortsatt ikke si noe om hva som førte politiet til adressen. På pressekonferansen tidligere i dag uttalte hun at opplysninger fra vitner har vært betydningsfull informasjon.
 
Møtte advokaten Den siktede 55 år gamle mannens forsvarer, advokat Steinar Stenvaag har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Til NRK sier advokaten at NRK at han møtte 55-åringen helt tilfeldig tirsdag kveld.

- Siktede var på kontoret mitt i går, og jeg hjalp ham med noe. Jeg skjønte han hadde det tungt, han virket urolig og belastet, sier Steenvaag.

Politiet er fortsatt interessert i opplysninger og tips fra publikum, som kan ringe deres tipstelefon: 22 66 96 00.

DREPT: Mannen som ble knivstukket i Breigata på Grønland i Oslo ble kort tid etter erklært død på sykehus. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
DREPT: Mannen som ble knivstukket i Breigata på Grønland i Oslo ble kort tid etter erklært død på sykehus. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media