- Drapene kunne ikke vært unngått

Men politiet i Sogn og Fjordane tar selvkritikk etter drapene på Valdresekspressen.

TAR SELVKRITIKK: Politiet i Sogn og Fjordane har evaluert seg selv etter drapene på Valdresekspressen 4. november i fjor. Etterforskningen viser at drapene ikke kunne vært forhindret med kortere responstid fra første melding, men politidistriktet tar selvkritikk på flere punkter. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TAR SELVKRITIKK: Politiet i Sogn og Fjordane har evaluert seg selv etter drapene på Valdresekspressen 4. november i fjor. Etterforskningen viser at drapene ikke kunne vært forhindret med kortere responstid fra første melding, men politidistriktet tar selvkritikk på flere punkter. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre personer ble drept på Valdresekspressen i 4. november i fjor.

Nå har politidistriktet evaluert seg selv og finner flere punkter å rette på. Men kritikken om veivalg og lang responstid står de ved.

- Etterforskningen av saken er tydelig på at de tre drepte var døde allerede før første melding kom til AMK. Drapene kunne derfor ikke vært unngått uansett hvor tidlig politiet hadde vært tilstede. Gjennomgangen viser likevel svakheter ved politiets organisering og håndtering av saken, skriver Sogn og Fjordane politidistrikt i en pressemelding. Mangler på operasjonssentralen Det skal til enhver tid være to personer bemannet på operasjonssentralen. Da politiet mottok første melding klokka 17.31 var det bare en på jobb på sentralen. Andremann var opptatt med oppgaver i arresten og var ikke tilbake før 17.48.

- En normal bemanning på operasjonssentralen kunne blant annet ha bidratt til avklaringer knyttet til Lærdalspatruljens valg av kjørerute, heter det i rapporten.

- Jeg finner ingen grunn til å kritisere patruljen for valg av kjørerute, gitt de opplysninger de hadde. Som politimester er det mitt ansvar at operasjonssentralen ikke hadde nødvendig bemanning. Etter hendelsen ble rutinene umiddelbart endret. Jeg har forsikret meg om at nå skal ha to på vakt, samt at om noen utfører samtidige oppgaver i arresten så skal de medbringe sambandsutstyr som gjør dem umiddelbart tilgjengelige for operasjonssentralen, sier politimester Ronny Iden i Sogn og Fjordane politidistrikt i pressemeldinga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer