- Drapene sier ikke så mye om Jan Helge

KRISTIANSAND (Dagbaldet.no): En av de sakkyndige i Baneheia-saken mener at Jan Helge Andersen ikke har svekkede sjelsevner,og at faren for gjentagelse er liten. Den sakkyndige mener handlingene Andersen har tilstått ikke sier så mye om tiltalte som person.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Olaf Bakke, spesialist i psykiatri ved Aust-Agder sentralsykehus, har sammen med psykiater Tor Gamman stått for den judisielle observasjonen av barnedrapstiltalte Jan Helge Andersen. De to psykiaterne er enige om at Jan Helge ikke har varig svekkede sjelsevner, og at han var strafferettslig tilregnelig da drapene skjedde.

Men Bakke mener i motseting til Gamman at Andersen ikke har mangelfullt utviklede sjelsevner, og at det heller ikke er fare for gjentagelse av straffbare handlinger. Hvis retten legger Bakkes vurdering til grunn kan Jan Helge Andersen unngå en sikringsdom hvis han finnes skyldig i barnedrapene. Rettsmedisinsk kommisjon støtter imdilertid Gamman.

- Vi vektlegger ting forskjellig, og det er en stor grad av skjønn. Egentlig står vi ikke så langt unna hverandre, oppga Bakke som forklaring på uenigheten de sakkyndige i mellom i retten i dag.

Vektelgger ikke drapene

Et av momentene Bakke ikke vektelegger spesielt sterkt er drapene og overgrepene i Baneheia.

- Vi vet jo ikke faktisk hva som har skjedd. Dessuten var det en førstegangsforbrytelse. Hendelsene er ikke rettslig avklart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer