«Cold case»

Drapene var uløst i 41 år. Løsningen lå i medisinskapet

Ofrene ble funnet bakbundet.

DREPT: Jane Morton Antunez (t.v.) og Patricia Dwyer (t.h.) ble funnet drept i henholdsvis november 1977 og januar 1978. Foto: Sheriffen i San Luis Obispo
DREPT: Jane Morton Antunez (t.v.) og Patricia Dwyer (t.h.) ble funnet drept i henholdsvis november 1977 og januar 1978. Foto: Sheriffen i San Luis Obispo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jane Morton Antunez og Patricia Dwyer var 30 og 28 år da de ble funnet seksuelt misbrukt og drept i henholdsvis november 1977 og januar 1978, i byen Atascadero i California, midtveis mellom Los Angeles og San Francisco.

De to kvinnene hadde riktignok noen felles bekjente, men ellers var det lite som forbandt drapene med hverandre. Sakene er blitt stående uløst i 41 år.

Men onsdag kunne Ian Parkinson, sheriffen i fylket San Luis Obispo, kunngjøre at begge drapssakene var løst. Politiet kommer til at en og samme gjerningsmann sto bak - Arthur Rudy Martinez, som døde i fengsel i 2014, 65 år gammel.

Et medisinskap ble til slutt avgjørende i å løse drapet, skriver Washington Post.

Bakbundet

De to kvinnene var drept på liknende måte. Antunez ble funnet i baksetet på bilen sin, som var parkert på en avsidesliggende grusvei i Atascadero, med halsen skåret over og bakbundet. Hun hadde vært på vei til en venn, men dukket aldri opp.

Knappe to måneder seinere ble Dwyer funnet på kjøkkengolvet i Atascadero. Hun hadde dødd av å ha blitt stukket i brystet med sin egen kjøkkenkniv. Også hun var bakbundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer