- Drapet ble begått på 16 minutter

Politiet mener det er fullt mulig.

FUNNET I GARASJEN: Politiet i arbeid på åstedet i garasjeanlegget på Skøyen i Oslo, der 43 år gamle Vegard Bjerk ble funnet drept 18. desember i fjor. Foto: Erlend Aas/SCANPIX
FUNNET I GARASJEN: Politiet i arbeid på åstedet i garasjeanlegget på Skøyen i Oslo, der 43 år gamle Vegard Bjerk ble funnet drept 18. desember i fjor. Foto: Erlend Aas/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Vegard Bjerck ble funnet drept i et garasjeanlegg på Skøyen i Oslo 18. desember.

Mellomlederen som er siktet i saken ble i dag begjært fengslet i fire nye uker i Oslo tingrett.

De nye bevisene politiet la fram for å overbevise retten, var blant annnet e-poster siktede har sendt på drapsdagen.

Hadde kort tid
Politiet mener Bjerck ble drept klokka 16.11. Siktede har forklart at han satt hjemme og jobbet, og han sendte ifølge politiets beviser e-poster fra sin PC klokka 16.02 og 16.18.

Politiet mener altså at drapet er begått på 16 minutter.

- Det mener vi er fullt mulig. Han hadde mer enn nok tid til å ripe opp en bil og drepe Vegard Bjerck. Det tar under to minutter vanlig gange å gå til garasjen fra siktedes bolig, sier aktor Cecilie Gulnes til Dagbladet.

- Ripet etter drapet
Politiet sier de har avdekt at siktede riper opp biler i gjestegarasjen, og siktede har også innrømmet dette.

Ifølge politiet fortsatte mannen å ripe opp biler også etter drapet 18. desember, da en bil er funnet oppripet 19. desember.

- Det er helt ubegripelig at han fortsetter å ripe opp biler i den samme garasjen som det er begått et drap i dagen før. Det tyder på at det er svært sterke krefter i siktede som driver ham til å ripe biler, sier aktor Gulnes.

- Syltynn sak
Ifølge Gulnes forklarer siktede vagt at han mener at han har brukt en nøkkel til å ripe opp bilen med.

- Men han er egentlig ikke sikker på noen ting. Han forklarer seg veldig lite detaljert, og har også usedvanlig dårlig hukommelse, sier politiadvokaten.

Politiet skal også ha gjort et annet funn i mannens bolig som de omtaler som «interessant», uten å ville gå nærmere inn på hva dette beslaget er.

Ifølge mannens forsvarer Knut Lindboe har politiet en syltynn sak.

Fikk møte kona
- Det er helt usannsynlig at han skal ha greid å begå et drap på denne tiden. Han skal da ha rukket å forlate sine to barn, gå ned i garasjen, ripe opp en bil, begå et drap, løpe opp igjen og sende en ny mail på 16 minutter, sier Lindboe.

- Det som bare var en teori, er nå blitt til en svært anstrengt teori, sier mannens forsvarer Knut Lindboe til Dagbladet.

Han mener klienten må løslates.

Da fengslingsmøtet var avsluttet, ba siktedes kone om å få snakke med sin mann. Hun satt og hørte på hele rettsmøtet, og hadde ikke sett sin mann siden pågripelsen 15. juni.

De to fikk lov til å snakke sammen mens aktor overvåket samtalen, men pressen måtte da forlate rettslokalet.

Tingretten kommer med en kjennelse som vil avgjøre spørsmålet seinere i dag.


Dagbladet.no kommer med mer.

DREPT: Vegard Bjerck.
DREPT: Vegard Bjerck. Vis mer