- Drapet ble utført av leiemordere

Østfoldmannen (39) er dømt til 14 års fengsel for konedrapet. Indisk politi mener leiemordere sto bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 39 år gamle mannen fra Rygge i Østfold ble nylig dømt til livstid for å ha drept kona (29) på en ferietur i India i 2004, skriver Moss Avis. 

- Vi er i sjokk. Mannen har nettopp mottatt dommen. Han er funnet skyldig og har mottatt livstidsdom - hvilket i praksis betyr at vedkommende er dømt til 14 års fengsel, sier Berit Sahlin ved den norske ambassaden i New Delhi til avisa.

Drapet skal ha skjedd den i desember 2004 under en ferietur til området Punjab i landet.

Mannen som har både norsk og indisk statsborgerskap meldte kona si savnet. Da han troppet opp hos politiet ble han siktet for drapet. Han tilsto å ha drept henne like etterpå.

- Han trakk tilståelsen fordi han mente at han ble presset til å tilstå av indisk politi. Forholdene der er ikke helt som i Norge, sier mannens advokat i Norge, Bjørn Haugen, til Dagbladet.no.

- Ikke noe uoppgjort

39-åringen har forklart at han og kona ble ranet og overfalt av flere menn. Tre personer er i tillegg til nordmannen tiltalt i saken.

- Politiet mener min klient har vært medvirkende til drapet, men at selve drapet ble utført av noen andre. Det nærmeste vi kan sammenligne det med er vel at de skal ha vært leiemordere, sier Haugen.

Han har ingen anelse om hva politiet mener kan være motivet for et slikt leiemord.

- Min klient og hans kone hadde heller aldri noe uoppgjort som kunne føre til dette. Han synes hele situasjonen er helt ubegripelig, sier Haugen.

Advokaten bistår mannens interesser i Norge. Den drapsdømte har to små barn han kjemper om å få beholde retten til. Mens mannen har vært fengslet i India har de bodd hos han avdøde konas søster.

39-åringen har sittet fengslet i India helt siden pågripelsen i 2004. Det har ifølge advokaten vært uttalige rettsmøter, bytting av dommere og en generell uryddig sak som har tatt svært lang tid å gjennomføre.

- Det har vært en veldig tøff tid for han. Han mener han ikke har gjort dette. Standarden i indiske fengsler er ikke som i Norge heller, sier Haugen.

Nordmannen kan anke saken

- Jeg vet ikke hvordan han vurderer det. Jeg har ikke ansvaret for straffesaken og jeg har heller ikke mottatt dommen. Jeg forholder meg til den norske ambassaden i India, sier Haugen, som ikke har fått vært i kontakt med klienten eller resten av familien etter at dommen ble klar.

Østfoldmannen risikerte dødsstraff. En eventuell ankerettssak vil ifølge Moss Avis starte mye tidligere enn den første saken.

Dagbladet.no har ikke kommet i kontakt med den Norske ambassaden i New Delhi nå i kveld.