UNDERSØKER: Politiet foretar kriminaltekniske undersøkelser, etter at en kvinne er funnet død etter en brann i en enebolig i Haugesund natt til tirsdag. Hennes samboer er siktet for drap. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix
UNDERSØKER: Politiet foretar kriminaltekniske undersøkelser, etter at en kvinne er funnet død etter en brann i en enebolig i Haugesund natt til tirsdag. Hennes samboer er siktet for drap. Foto: Kjell Bua / NTB scanpixVis mer

Drapet i Haugesund: - Ble stukket til døde av samboer etter krangel på nyttårsfest

Politiet vil fengsle drapssiktet Haugesund-mann i fire uker.

Det pågår i skrivende stund fengslingsmøte i Haugaland tingrett. Det møter ikke mannen (50) som er siktet for å ha drept sin kvinnelige samboer i 40-åra.

Kvinnen ble funnet av røykdykkere etter at politiet fikk melding om en brann i Haugesund like etter klokka 04.00 natt til første nyttårsdag.

Mannen ble kort tid seinere pågrepet like ved adressen. Han skal da ha forlatt huset i bare undertøyet og forsøkt å kjøre av gårde fra brannen han selv hadde påsatt på en motorsykkel.

- Drept med stikkvåpen

Han nekter straffskyld for drap, og hevder det var et uhell. Mannen erkjenner imidlertid å ha påsatt husbrannen.

Ifølge NRK er politiets nåværende teori at kvinnen ble drept med et stikkvåpen. Drapet skal ha skjedd etter at de to skal ha kranglet på en nyttårsfest de hadde vært på tidligere på kvelden.

Mannen har selv forklart seg om en krangel på festen.

- Jeg ønsker ikke å gå inn på eventuelt motiv eller foranledning. Jeg ønsker heller ikke å gå ut med tidspunktet for når hun kan ha blitt drept. Videre i etterforskningen vil vi finne ut hva de har gjort tidligere på kvelden, sier politiadvokat Marte Engesli Lysaker til Dagbladet.

Mannens forsvarer Erik Lea har foreløpig ikke kommentert opplysningene om at politiet mener at kvinnen ble drept med stikkvåpen.

Var alene i huset

Den siktede mannen er selv ikke til stede under rettsmøtet i dag. Han ligger på sykehus med flere beinbrudd og er kraftig forslått etter å ha veltet på motorsykkel utenfor boligen.

- Jeg ønsker ikke å gå inn på hans helsetilstand. Han er avhørt og ga en fri forklaring om deler av hendelsesforløpet. Det er også deler han ikke har forklart seg om, sier Lysaker.

Det var bare den drapssiktede mannen og den avdøde kvinnen som skal ha vært til stede i boligen på drapsnatta.

- Ikke et fluktforsøk

Siktede skal under avhøret ha forklart at han ønsker å samarbeide med politiet og samtykker til varetektsfengsling. Ifølge hans forsvarer Erik Lea var det ikke ment som noe fluktforsøk da mannen forsøkte å kjøre fra brannen.

- Det var rett og slett lite gjennomtenkt, ifølge ham selv. Han ville bare komme seg vekk og var i sjokk, sier advokaten.

Mannen i 50-åra skal være svært nedbrutt og beskriver situasjonen som tragisk. Han klarer likevel å kommunisere, og vil ifølge Lea bli overført til fengsel så fort legene mener det er forsvarlig.

Han har imidlertid ikke ønsker å stille i fengslingsmøtet i dag.