DØDE: Det var Anne Kari Bjelland som døde i Haugesund. Foto: Privat
DØDE: Det var Anne Kari Bjelland som døde i Haugesund. Foto: PrivatVis mer

Drapet i Haugesund: Mannen innrømmer å ha drept samboeren

Det var Anne Kari Bjelland (49) som mistet livet i Haugesund.

Mannen i 50-åra som er siktet for drapet på sin samboer i Haugesund natt til første nyttårsdag, har endret forklaring i nye avhør med politiet.

Han forklarer at han står bak drapshandlingen, men har ikke formelt tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Mannen har i tidligere avhør knyttet seg til hendelsen, men har ikke erkjent straffskyld opp mot selve drapshandlingen.

- Siktede har tidligere forklart at han handlet i nødverge og at hendelsen var et uhell, men dette har han nå gått bort ifra. Siktede har avgitt en forholdsvis detaljert forklaring om hendelsesforløpet. Ifølge siktede har det vært en krangel mellom ham og avdøde forut for handlingen. Hvordan han stiller seg til spørsmålet om straffskyld, samt eventuelt motiv for handlingen, vil bli tema for videre avhør, sier påtaleansvarlig Marte Engesli Lysaker i en pressemelding.

Frigir navnet

Politiet opplyser samtidig at det var Anne Kari Bjelland (49) som mistet livet. Navnet frigis i samråd med de pårørende, selv om formell identifisering ikke forventes før tidligst i morgen.

Bjelland etterlater seg tre barn, hvorav ett barn er mindreårig. Barna er Bjelland og siktedes felles barn.

Forklarer seg videre

Arbeidet med kriminaltekniske undersøkelser, vitneavhør, samt sikring og gjennomgang av elektroniske spor fortsetter videre. Politiet vil nå særlig jobbe med å sjekke siktedes endrede forklaring opp mot de tekniske sporene i saken.

- Vi ønsker ikke å gå inn på ytterligere detaljer rundt siktedes forklaring, men kan bekrefte at han er samarbeidsvillig, sier Lysaker.